“Το Έλατο”, της Ιωάννας Μενδρινού

image_pdfimage_print

Η παρουσίαση βιβλίου “Το Έλατο“, της Ιωάννας Μενδρινού, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2023, στον Πολυχώρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, μας άφησε μία γλυκιά γεύση.

Ήταν μια υπέροχη βραδιά χάρη στους οικοδεσπότες, τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο και την Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων, τις αξιότιμες ομιλήτριες Τζίνα Καλογήρου, Μαίρη Δημάκη Ζώρα, Αγγελική Μαστρομιχαλάκη, την αγαπημένη Χρυσούλα Σούρα και τους/τις ηθοποιούς της θεατρική της ομάδας “Ανέμη” του Φιλοπρόοδου Ομίλου Υμηττού .

 

 

 

 

 

 

“...Το Έλατο, το κλασικό παραμύθι του X. Κ. Άντερσεν, αποδίδεται εδώ σε δύο θεατρικές εκδοχές, απευθυνόμενες η πρώτη σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και η δεύτερη σε μεγαλύτερα παιδιά και εφήβους. Και στις δύο εκδοχές, επανεξετάζεται υπό διαφορετική αλλά αισιόδοξη (προ)οπτική το ζήτημα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας. Πρόκειται για μια διακριτική υπενθύμιση των ουσιωδών αξιών, έναν ύμνο ευγνωμοσύνης στην ομορφιά, την αγάπη και το νοιάξιμο για τους άλλους. Για όλα όσα συνδέουν ευεργετικά τους ανθρώπους μεταξύ τους και συνθέτουν την ευτυχία. Και οι δύο εκδοχές μπορούν να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως από εκπαιδευτικούς, θεατροπαιδαγωγούς, ηθοποιούς και όσους ενδιαφέρονται για το θέατρο με παιδιά…”