ΠΕΡΑ

Ετος Ιδρυσης: 1973
Εν Ενεργεία αθλητές: 750
Διεύθυνση Γραφείων: Ποσειδώνος 40, Παλαιό Φάληρο, 17561
Τηλέφωνα: (01) 9825015
Φαξ: (01) 9848435

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΑ ιδρύθηκε το 1923 στην Κωνσταντινούπολη , όπου ως ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία της ομογένειας της Βασιλεύουσας , ανάπτυξε υποδειγματική αθλητική , κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα .Αργότερα , ο Α.Σ.ΠΕ.ΡΑ , με τη σταδιακή διαρροή του Ελληνικού στοιχείου από την Πόλη , επανιδρύθηκε το 1973 στην Αθήνα από Κωνσταντινουπολίτες , που εγκαταστάθηκαν εδώ.

Ο Α.Σ.ΠΕ.ΡΑ έχει 1000 περίπου μέλη , πολλά εκ των οποίων επώνυμα με ενεργή παρουσία στην ακαδημαική , οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου και ειδικά του Π.Φαλήρου .
Στα τμήματα υποδομής των παραπάνω αθλημάτων , αθλούνται με πρότυπα προπονητικά προγράμματα ,υπό την καθοδήγηση διπλωματούχων προπονητών , πάνω από 750 παιδιά .Συγκεκριμένα , στο μπάσκετ 300 , στο τέννις 250, στο κολύμπι 150 και στο πινγκ πονγκ 50.
Η ομάδα μας μπάσκετ ανδρών σε μια συνεχή ανοδική πορεία , οργανωτικά και στελεχιακά , μετά την κατάκτηση δύο συνεχών πρωταθλημάτων και αντίστοιχες ανόδους κατηγοριών , αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στην Α΄ΕΣΚΑΝΑ.Στόχος μας είναι η άνοδος στην Γ΄Εθνική , αφού όμως εξασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα της ανέλιξης αυτής .

Ο Α.Σ.ΠΕ.ΡΑ στεγάζεται σε ιδιόκτητη έδρα (Ποσειδώνος 40,Π.Φ)ενώ λειτουργεί διοικητικά , προπονητικά και αγωνιστικά στο νεόδμητο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο που είναι κι αυτό ιδιόκτητο κλειστό αθλητικό κέντρο και κοσμεί την ευρύτερη περιοχή .
Ο ετήσιος προυπολογισμός του κυμαίνεται περί τα 200.000ε.
Η αθλητική δραστηριότητα του εκδηλώνεται στα αθλήματα πινγκ – πονγκ , μπάσκετ , βόλει , κολύμβηση , τένις όπως και στο σκάκι .

Στο πινγκ πονγκ , ο Α.Σ.ΠΕ.ΡΑ με μακρά παράδοση στο άθλημα αυτό , επί σειρά ετών κυριαρχεί στα Ελληνικά πρωταθλήματα .Στα τελευταία 15 χρόνια έχει κατακτήσει 12 πρωταθλήματα , με επιστέγασμα την κατάκτηση επί πέντε συνεχή χρόνια όλων των πρωταθλημάτων (Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος 1997-2001).Το επίτευγμα αυτό , που αποτελεί ρεκόρ για το άθλημα αυτό στην χώρα μας , επισφραγίζεται και με την πολύ καλή παρουσία μας στο Πρωτάθλημα Ευρώπης , όπου το 2001 κατακτήσαμε την Τρίτη θέση .