Μένουμε Σπίτι – Ψυχολογία!

image_pdfimage_print

Παιδική ψυχολογία: «Μια επιδημία σε ψυχική ισορροπία» .Η κοινωνική λειτουργός, Μαριάννα Χατζή, μας δείχνει την αισιόδοξη πλευρά με την οποία μπορούν να βιώσουν τα παιδιά την καραντίνα και το… «Μένουμε σπίτι», γιατί όλα τα γεγονότα της ζωής μας είναι πάντα πολυδιάστατα και εμείς αρκεί να δούμε την θετική διάσταση των πραγμάτων.


  • “ΚΟΥΚΛΕΣ ΑΠΟ … ΣΠΙΤΙ: Μικρές ηλιαχτίδες ενδυνάμωσης και φροντίδας μέσα από … το παράθυρο»Δράση πρόληψης-Αγωγής Υγείας
    Σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Π.Ε. Δ΄ Αθήνας υπό την επιστημονική εποπτεία του Κέντρου Πρόληψης.

Απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.


  • Ένα υπέροχο βίντεο που μας δείχνει πόσο όμορφα είναι όλα όταν δούμε την θετική πλευρά τους. Πόσο τελικά αξίζει ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα θετικό βλέμμα, μια επιβράβευση στην ζωή του κάθε ανθρώπου.

https://www.facebook.com/filosofia.zois/videos/2076994695777765/UzpfSTM0Njg0Njk2MjYwOTg4NTo1NTUyNTUyOTE3NjkwNTA/?__tn__=kCH-R&eid=ARBRFHisedUpKlalZlrbTHHa8OuqXQsAX-RRpz86byXn6TgULqKowA5snaizhBVp80hC3FRAvLQ7eWEE&hc_ref=ARTkIWe21jlV5y66KqBx-yVlSP_FW1X5EFtx1fyA5WmrSrFz0KsOSjPW0C-AS1ZLu1A&fref=tag 


 

  • Από την Μαργαρίτα Μάνθου – Κλινική Ψυχολόγος,  Ψυχοθεραπεύτρια του Δήμου Π.Φαλήρου.

Περί ψυχικής ανθεκτικότητας


Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για τον κορωνοϊό και τις νέες συνθήκες; Γράφουν η Τσέργα Κατερίνα, Ψυχολόγος, MSc Θετικής Ψυχολογίας, και η Χατζή Μαριάννα, Κοινωνική Λειτουργός, MSc Ιατρικής- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας.

http://allabouthealth.gr/%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac-%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%bf%cf%8a%cf%8c%cf%82/?fbclid=IwAR0AqQKUOdnG-XUKpINhrbZJZmMTMWkEzsUEjTFDQ2aBkUGCdtCXPDUI-UQ


Ενα κειμενο για την ψυχική ευελιξία ως μια δεξιότητα στην καλή προσαρμογή ενόψει αντίξοων συνθηκών ,από την Αλεξάνδρα Νίνου Life Coach

Resilience


H Κατερίνα Ανδρικοπούλου μας προτείνει στα ενδιαφέροντα κείμενα της τρόπους και τεχνικές διαχείρισης της σημερινή κατάστασης. Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Είναι πιστοποιημένη παιγνιοθεραπεύτρια από την Ακαδημία

Παιγνιοθεραπείας και Ψυχοθεραπείας Παιδιού (Academy of Play and Child Psychotherapy)

από το 2009 και μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Παιγνιοθεραπείας (Play Therapy

International) και της Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος (EΔΠΕ).

Δύσκολο να μένουμε σπίτι… 

Μένουμε σπίτι…

Η αρκούδα που ονομάζεται Γαλήνη … 


• «Κούκλες από … σπίτι» – Μικρές ηλιαχτίδες ενδυνάμωσης και φροντίδας, μέσα από … το παράθυρο – Μέρος 2ο

Η δράση αγωγής υγείας “Κούκλες από …σπίτι” σχεδιάστηκε και υποστηρίζεται από την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας ΔΠΕ Δ’ Αθήνας, κυρία Ιωάννα Μενδρινού, υπό την επιστημονική εποπτεία του Κέντρου Πρόληψης Γλυφάδας. Απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου ή των πρώτων τάξεων του Δημοτικού (Α’ – Γ’), στα πλαίσια της δράσης #μένουμε_σπίτι, για την πρόληψη της εξάπλωσης και διασποράς του COVID-19.

https://www.youtube.com/watch?v=dL_eBU0ykaU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3vRvxPJ027ETYKrAwg1ylWO0lKT760rNNVcUMAIErAhqTsbETKONSU4-U