Αναψυχή-Διασκέδαση

Πολιτιστικό Κέντρο "ΦΛΟΙΣΒΟΣ"

ΠΟΛ.ΚΕΝΤΡΟ «ΦΛΟΙΣΒΟΣ»
ΛΕΩΦ.ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ,  τηλ. επικοινωνίας: 210-9813274


Το ιστορικό διατηρητέο κτίριο του ΦΛΟΙΣΒΟΥ περιήλθε στην κατοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου
τον Σεπτέμβριο του 2005 μετά από σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πιο συγκεκριμένα , το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 2096/2005 απόφαση του Ε΄ Τμήματος του , απέρριψε την προσφυγή ιδιώτη που δραστηριοποιούνταν στον κλάδο της εστίασης , η οποία ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για την απαλλοτρίωση του ιστορικού ακινήτου και έτσι κρίθηκε νόμιμη η απαλλοτρίωση του ακινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σκεπτικό της σχετικής απόφασης επισημαίνεται πως «ο ΦΛΟΙΣΒΟΣ αποτελεί σύμβολο και σήμα κατατεθέν του Παλαιού Φαλήρου ενώ χαρακτηρίζεται μνημείο που ανήκει στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής».

Έκτοτε το κτίριο αποτελεί το επίκεντρο της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Πόλης καθώς έχει φιλοξενήσει πλειάδα πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και μορφωτικών εκδηλώσεων , καθιερώνοντας το ιστορικό ακίνητο ως διαχρονικό σημείο αναφοράς του Φαλήρου αλλά και γενικότερα της Νότιας Αθήνας ενώ λόγω της προνομιακής του θέσης συνεχή είναι τα αιτήματα καλλιτεχνών, επιστημόνων, ομίλων και συλλόγων για παραχώρηση προκειμένου να παρουσιάσουν στο κοινό το έργο τους και τις δημιουργίες τους.

Ακολουθεί μια μικρή Φωτογραφική ξενάγηση
στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΦΛΟΙΣΒΟΣ»

 

Από την Είσοδο

Από το Ισόγειο

         

      

Η Σκάλα προς τον επάνω όροφο

Ο άνω όροφος

     

     


Από το μπαλκόνι του ορόφου προς την παραλία

Από το μπαλκόνι προς τον παιδότοπο

Φλοίσβος – άποψη παραλίας

Άποψη Παραλιακής από το Φλοίσβο

Παιδότοπος Φλοίσβου

 

Το μεγαλύτερο παιδότοπο των Βαλκανίων που μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 1400 παιδιά ηλικίας 2 έως 12 ετών εγκαινίασε η Δημοτική Αρχή Παλαιού Φαλήρου στις 10 Φεβρουαρίου 2008. Πρόκειται για έκταση 13 στρεμμάτων που βρίσκεται μεταξύ του Φλοίσβου και της ομώνυμης Μαρίνας, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Ύστερα από ένα χρόνο μελετών, σχεδιασμού και κατασκευής, τα δεκάδες πρωτότυπα πολύχρωμα όργανα του παιδότοπου έχουν πάρει θέση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και υποδέχονται τους μικρούς επισκέπτες.

Ο χώρος διακρίνεται σε έξι τμήματα: ένα που απευθύνεται σε νήπια 2-5 ετών, ένα για παιδιά μέχρι 12 ετών, ένα για περίπατο, μια έκταση για αθλοπαιδιές με υπαίθρια όργανα γυμναστικής και γήπεδα mini soccer και καλαθοσφαίρισης, ξύλινο αμφιθέατρο 80 θέσεων όπου διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις και καντίνα απ΄όπου οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επιβλέπουν τα παιδιά τους .

«Είναι ένα έργο ζωής για τη πόλη«, δηλώνει στον Ε Τ ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι ο παιδότοπος αυτός δίνει διέξοδο τόσο στα παιδιά, που μπορούν να παίξουν με απόλυτη ασφάλεια σε μια έκταση δίπλα στη θάλασσα, όσο και στους γονείς.

 

Όλα τα όργανα του παιδότοπου πληρούν τις προδιαγραφές του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) και επιτρέπουν στα πιτσιρίκια να αναπτύξουν την κοινωνικότητα τους και παράλληλα να διασκεδάσουν μέσα από το ομαδικό παιχνίδι.

Το δάπεδο γύρω από τα παιχνίδια είναι από ελαστικό καουτσούκ, ώστε σε περίπτωση πτώσης οι μικροί επισκέπτες να μην τραυματίζονται , ενώ σε κάποια παιχνίδια όπου στον περιβάλλοντα χώρο δεν μπορεί να τοποθετηθεί ελαστικό δάπεδο στρώθηκε ποταμίσια άμμος. Το υλικό αυτό μπορεί να απορροφά τους κραδασμούς .

Στον παιδότοπο δεσπόζει ένα μεγάλο όργανο έκτασης 1.000 τετραγωνικών μέτρων , που διαθέτει τσουλήθρες, πατάρια και επιτρέπει την πρόσβαση μέσω ραμπών και τριγωνικών σκαλών με λαβές , ώστε να διευκολύνονται παιδιά με αναπηρίες.

Εκτός από κούνιες, τραμπάλες και τα υπόλοιπα γνωστά παιχνίδια, έχουν στηθεί θεματικά κάστρα, πύργοι και καράβια.

 

Ο χώρος έχει ήδη κεντρίσει την προσοχή εκατοντάδων λιλιπούτειων Αθηναίων που επισκέπτονται το πάρκο του Φλοίσβου με τους γονείς τους.

Το πάρκο είναι περιφραγμένο και τις βραδινές ώρες που κλείνει και φυλάσσεται για να αποφευχθούν τυχόν βανδαλισμοί. Σε όλο το μήκος και πλάτος της έκτασης έχει τοποθετηθεί φωτισμός και 80 παγκάκια , ενώ έχουν φυτευτεί πάνω από 1500 ρίζες διαφόρων δέντρων και φυτών .

Το κόστος του έργου ανήλθε στο 1.000.000 ευρώ. Ωστόσο ο δήμος δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ , αφού μεγάλες επιχειρήσεις που διαφημίζουν εκεί τα προϊόντα τους προσφέρθηκαν να το καλύψουν .Η έκταση ανήκει στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, η οποία την παραχώρησε στο Δήμο Π. Φαλήρου.

 

Μαρίνα Φλοίσβου

  Mόλις έξι χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, η Μαρίνα Φλοίσβου είναι η πρώτη μαρίνα υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα με δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού mega – yacht.
Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου αναβάθμισης, η Μαρίνα προσφέρει σήμερα περίπου 250 θέσεις ελλιμενισμού από τις οποίες πάνω από το 50% μπορούν να φιλοξενήσουν θαλαμηγούς μήκους άνω των 30 μέτρων καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό την αντίστοιχη εγχώρια ανάγκη ελλιμενισμού και ταυτόχρονα δημιουργώντας πόλο έλξης τακτικών επισκεπτών υψηλών απαιτήσεων στην Ελλάδα.

Η Μαρίνα Φλοίσβου είναι η πρώτη μαρίνα που δημιουργείται στην Ελλάδα, με πλήρη χερσαία ανάπτυξη, σε μια έκταση 3.800τ.μ, η οποία εκτός από τις χρήσεις υποστήριξης για σκάφη και χρήσεις αναψυχής (αναψυκτήρια / εστιατόρια) περιλαμβάνει και εμπορικές χρήσεις, μοντέλο ανάπτυξης το οποίο λειτουργεί επιτυχημένα εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό.

Σήμερα, στην Μαρίνα Φλοίσβου, οι ιδιοκτήτες των σκαφών αλλά και οι κάτοικοι της πόλης απολαμβάνουν μια σειρά από εμπορικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα.

Τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην Μαρίνα είναι τα εξής:

  • 9 χώροι αναψυχής / εστίασης: Πολυχώρος Pier One του Ομίλου Πεντελικόν (περιλαμβάνει τα εστιατόρια Coquillage και Brasserie Sud καθώς και το Bar restaurant ΖΙΝC), Due Cavalieri, HaagenDazs, Cruiser Exclusive Bar & shop, Breeze cafe & drinks, Mare Mare Ristorante, Το Ταξίδι.
  • 6 καταστήματα ένδυσης / αξεσουάρ: Oltre Mare, Manalis Eyewear, Columbia, BillaBong, Perga Marine, Quiksilver. 
  • 11 γραφεία / αντιπροσωπείες Yachting: Kappa Marine, Triton Yachting, Albatros, Aicon Yachts Blue Line, EKKA Yachts, PrivatSea Yachting, Dreaming Yachts, MPM Marine Hellas, ΝΑΥΤΙΛΟΣ Yachting, Cape4 Yachting, Cavendish White.
  • 4 καταστήματα υπηρεσιών: Breeze Books, Press & Tobacco, ATM, Image on Deck, Sapo Limouzine Services.
  • 2 καταστήματα λοιπών χρήσεων: AB Shop & Go, Eric Kayser.

Τηλ. Επικοινωνίας: +30 210 9871000-2
Fax: +30 210 9871060
VHF: channel 9
Web: http://www.flisvosmarina.com
E-mail: mailto://info@flisvosmarina.com

Τηλ επικοιν. 2109871000
Φαξ 2109871060
Web site www.flisvosmarina.com

Village Cinemas

Διεύθυνση: Παλαιά Λεωφόρος Ποσειδώνος 1 & Μωραϊτίνη 3, Δέλτα Π. Φαλήρου, 175 61
Τηλ. Κέντρο: 801 100 9191 (από σταθερό με αστική χρέωση), 210 8108080

Το νέο Village Φάληρο βρίσκεται στο Δέλτα Φαλήρου σ’ ένα συγκρότημα από κτίρια που περιλαμβάνουν cafe, εστιατόρια, Media Markt και φυσικά τα νέα Village Cinemas & Bowling Φαλήρου. Η πρόσβαση είναι πανεύκολη, με στάσεις τραμ και λεωφορείων ακριβώς έξω από το νέο Village World Φάληρο, αλλά και την άνεση ενός τεράστιου parking 1200 θέσεων.

9 κινηματογραφικές αίθουσες (χωρητικότητας 1.901 καθισμάτων), ανάμεσα στις οποίες, η εντυπωσιακή V-Max, η στιλάτη Cinema Europa, όπου προβάλλονται επιλεγμένες ταινίες ποιοτικού κινηματογράφου, με δικό της mini bar και τραπεζάκια μέσα στην αίθουσα, οι 2 αίθουσες GOLD CLASS, με luxury φουαγιέ, εξαιρετικό μενού και αναπαυτικές πολυθρόνες Lazy Boy, 1 αίθουσα Digital – Real D (αιθ.1), και 4 mainstream αίθουσες με τα πιο άνετα καθίσματα.

Όλες οι αίθουσες διαθέτουν υπερσύγχρονα συστήματα ήχου DTS (Digital Theatre Sound) και οθόνες μεγάλων διαστάσεων. Επιπλέον, οι αίθουσες 1, 6, 7, 8 και 9 διαθέτουν Dolby Digital Surround – EX για τέλεια απόδοση ήχου και άψογη ακουστική ευκρίνεια

Μαζί με όλα αυτά, ένα ολοκαίνουργιο Movie Store, με τη μεγαλύτερη ποικιλία κινηματογραφικών δώρων και το εντυπωσιακό Village Fun n’ Bowl, στο οποίο θα βρείτε 15 διαδρόμους bowling με υπερσύγχρονο σύστημα καταμέτρησης πόντων, 14 τραπέζια μπιλιάρδου, 12 εξομοιωτές Formula 1, Bowling Cafe, οθόνες plasma σε όλο το χώρο και web cafe με 35 19άρες οθόνες!

Cine Flisvos

Λειτουργεί ως αναψυκτήριο από τις 10 το πρωί μέσα στο πάρκο του Φλοίσβου και δίπλα στη θάλασσα.

Ιδανική επιλογή για οικογένειες, αφού υπάρχουν παιδικές χαρές και μεγάλος χώρος για να παίξουν τα παιδιά.

Πάρκο Φλοίσβου Π. Φαλήρου (πλησίον Μαρίνας), Τηλέφωνο 210-9821256, 210-9403595

Παιδικές χαρές

Λητούς & Δημοκρατίας
Πλατεία Φιλικής εταιρείας
Φοινίκων
Φοινίκων
Φοινίκων
Γλαύκου
Ναϊάδων
Παλαιολόγου
Παμφυλίας
Πάρκο Φλοίσβου
Πυθαγόρα
Σκαβάτζου & Παλαιολόγου
18 Οκτωβρίου & Σωκράτους
Πικροδάφνης & Δημοκρατίας
Ορφέως & Ζεφύρου
Πλατεία Ικάρων
Παραλία Ποσειδώνος & Αχιλλέως
Παραλία Προβλήτα Μπάτη