Παρουσίαση του βιβλίου της Ιωάννας Μενδρινού με τίτλο “Το Έλατο”

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και η Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων,  σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της ΙΩΑΝΝΑΣ ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ με τίτλο Το Έλατο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σοκόλη, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 στις  19:00, στην αίθουσα Πολυχώρος Δήμου Παλαιού Φαλήρου ( Αρτέμιδος 51 και Τερψιχόρης, Π. Φάληρο )

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι :

  • Τζίνα Καλογήρου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Διδακτικής της, Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α.
  • Μαρία Δημάκη-Ζώρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Θεατρολογίας, Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.
  • Αγγελική ΜαστρομιχαλάκηΔιδάκτωρ Παιδαγωγικής, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας

Toν συντονισμό της εκδήλωσης θα αναλάβει η κα Μαίρη Τρύφων, Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και Αντιπρόεδρος των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Θεατρική απόδοση και προτάσεις για το ανέβασμα του έργου:

  • Χρυσούλα Σούρα, Εμψυχώτρια Θεάτρου, Σκηνοθέτης
  • Θεατρική Ομάδα “Ανέμη” του Φιλοπρόοδου Όμιλου Υμηττού

“...Το Έλατο, το κλασικό παραμύθι του X. Κ. Άντερσεν, αποδίδεται εδώ σε δύο θεατρικές εκδοχές, απευθυνόμενες η πρώτη σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και η δεύτερη σε μεγαλύτερα παιδιά και εφήβους. Και στις δύο εκδοχές, επανεξετάζεται υπό διαφορετική αλλά αισιόδοξη (προ)οπτική το ζήτημα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας. Πρόκειται για μια διακριτική υπενθύμιση των ουσιωδών αξιών, έναν ύμνο ευγνωμοσύνης στην ομορφιά, την αγάπη και το νοιάξιμο για τους άλλους. Για όλα όσα συνδέουν ευεργετικά τους ανθρώπους μεταξύ τους και συνθέτουν την ευτυχία. Και οι δύο εκδοχές μπορούν να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως από εκπαιδευτικούς, θεατροπαιδαγωγούς, ηθοποιούς και όσους ενδιαφέρονται για το θέατρο με παιδιά…”