3ο Φεστιβάλ “Λυρικός Νότος” 16,17,18 Ιουνίου στο Παλαιό Φάληρο.

 

Για τρίτη χρονιά πραγματοποιούνται οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Λυρικός Νότος, με μια σειρά ξεχωριστών μουσικών εκδηλώσεων, για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Εθνική Λυρική Σκηνή με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής.

Ευτυχισμένες μέρες, με το πιο γλυκό ψωμί και τη μαγεία του Ονειροχρόνου, συναντούν το Πολιτιστικό Λεωφορείο, χορεύοντας tango Greco, και μας μυούν στο μυστικό των ποταμών της Αττικής, στο 3ο Φεστιβάλ του Λυρικού Νότου, με θέα στο παραλιακό μέτωπο των Δήμων Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου

“ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ”

Ημ/νιες Παραστάσεων

16-06-2023 17:00 Πολυχώρος Πολιτισμού, Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου
17-06-2023 17:00 Πολυχώρος Πολιτισμού, Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου
18-06-2023 11:30 Πολυχώρος Πολιτισμού, Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου

“Ονειροχρόνος”

Μια όπερα ΚΑΙ για παιδιά

Ονειροχρόνος

Μια όπερα ΚΑΙ για παιδιά!

Ο διαδραστικός animation Ονειροχρόνος παραπέμπει σε ένα θέατρο «ολιστικό», όπου όλες οι τέχνες συναντιούνται, ώστε ο θεατής να γίνει κοινωνός της «μαγείας του θεάτρου», με την ποιητική, συμβολική και αλληγορική του διάσταση. Κεντρικοί ήρωες είναι πέντε συνηθισμένοι άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών και κοινωνικών τάξεων που συναντιούνται στον κόσμο του ονείρου. Η «απόδραση» μέσα από τα «όνειρα» μας μεταφέρει σε μια άλλη διάσταση, τον «ονειροχρόνο», όπου η αθωότητα, η καλοσύνη, η αλήθεια, η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον επικρατούν.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ: www.ticketservices.gr

 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

17-06-2023 21:00 Πλατεία Φιλικής Εταιρείας, Παλαιό Φάληρο

Tango Greco

Συναυλία

Ένα αφιέρωμα στο ελληνικό τανγκό, που συνδέεται άρρηκτα με την αστική παράδοση του Παλαιού Φαλήρου, ξεκινώντας από την εποχή του Μεσοπολέμου και φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τραγούδια που έγραψαν ιστορία! Θα ακουστούν μεταξύ άλλων τα τραγούδια: «Ζητάτε να σας πω» του Αττίκ, «Θυμήσου κάποτε πόσο αγαπιόμαστε» του Γούναρη, «Θα σε πάρω να φύγουμε» του Σπάρτακου, «Ας ερχόσουν για λίγο» του Σουγιούλ, «Το τανγκό της Αθήνας», «Ένας φίλος ήρθε απόψε» του Μουζάκη, αλλά και τα υπέροχα τραγούδια της Χαρούλας Αλεξίου «Το τανγκό της Νεφέλης» και «Για ένα τανγκό».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

 

ΠΑΡΚΟ ΦΛΟΙΣΒΟΥ

18-06-2023 20:30 Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο

“ΣΤΑΣΗ : ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ”

“Στάση : Παλιά Αθήνα”

Πολιτιστικό Λεωφορείο

Μια βραδιά γεμάτη γλύκα, αθωότητα και νοσταλγία! Αγαπημένα τραγούδια από την εποχή της οπερέτας θα ερμηνευτούν από λυρικούς τραγουδιστές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστά κομμάτια οπερέτας καθώς και δημοφιλή τραγούδια μιας εποχής, που είχε πόρτες ξεκλείδωτες, μουσική από γραμμόφωνα, κορίτσια με άσπρες κορδέλες στα μαλλιά και ταξίδευε με το λεωφορείο. Ένα καλοκαιρινό ταξίδι χαράς και νοσταλγίας, τόσο γνώριμο όσο και μακρινό όπως ήταν η πόλη μας κάποια χρόνια πριν.

Tο «Πολιτιστικό Λεωφορείο» του Φεστιβάλ Λυρικός Νότος στεγάζεται στο ιστορικό λεωφορείο Scania Vabis της ΟΣΥ Α.Ε., που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στους αθηναϊκούς δρόμους τον Ιούνιο του 1958.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Ένα παλιό Λεωφορείο, με την σημαντική αρωγή του ΟΣΥ μέσω της διάθεσης του, γεμάτο μουσικούς και ηθοποιούς – τραγουδιστές εμφανίζεται στις πλατείες των τριών Δήμων μας ξαφνικά. Μέσα από τα σπλάχνα του ξεχύνονται ήρωες του Ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου σε μια παράσταση που δεν θυμίζει τίποτε αλλά τα έχει όλα: Μουσικές και τραγούδια που αγαπήσαμε, που τραγουδήσαμε, μουσικές με τις οποίες ονειρευτήκαμε και ερωτευτήκαμε. Αυτό είναι το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ. Ένα όχημα που θα μεταφέρει κομμάτια του πολιτισμού σε ανύποπτα μέρη και ανθρώπους.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Ανώνυμη Συγκοινωνιακή Εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) για τη συνεργασία, τη στήριξη και τη διάθεση του Ιστορικού Λεωφορείου SCANIA VABIS.

 

 

Είσοδος ελεύθερη