ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2024 – ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

image_pdfimage_print

 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2024 – ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μάγεψε το κοινό το Σμήνος της Πολεμικής Αεροπορίας

Αποθέωση του Γιώργου Θεοφάνους με

 “Πολλά τραγούδια ακόμα”

Απόψε η “Όμορφη πόλη μαγική” και αύριο η συναυλία της Γιάννας Βασιλείου

Το Σάββατο 31 Αυγούστου στο πολυτραγουδισμένο τοπόσημο της πόλης μας , την παραλία Μπάτη πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα των ανανεωμένων Φαληρικών 2024. Οι καιρικές συνθήκες  δε στάθηκαν εμπόδιο στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης  να παρευρεθούν στη συναυλία του Σμήνους Πολεμικής Αεροπορίας. Με ένα ποικίλο ρεπερτόριο και τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο και τη διεθνή μουσική σκηνή ,  με Διοικητή τον Επισμηναγό (ΜΣ) Αλέξανδρο Λιτσαρδόπουλο , η μπάντα του Σμήνους με εικοσιοκτώ μουσικούς απέδειξε ακόμα μία φορά , ότι δεν κατέχει τυχαία τον τίτλο μιας από τις καλύτερες μπάντες στην Ελλάδα. Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος σε δήλωση του επεσήμανε : “Ευχαριστώ τον Αρχηγό  του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη και προσωπικό μου φίλο, που στην αεροπορική επίδειξη των Red Arrows όταν εξέφρασα την επιθυμία μου για συμμετοχή της μπάντας στα Φαληρικά 2024, αποδέχτηκε και διέθεσε το Σμήνος της Πολεμικής Αεροπορίας που ομολογουμένως μάγεψε με τις μελωδίες αλλά και με τις φωνές των Σοφία Ζώβα-σοπράνο του Βαρύτονου και Άγγελου Μουσίκα” .               Ο Δημαρχεύων Αλέκος Πανταζής παρέδωσε το αναμνηστικό Λεύκωμα του Παλαιού Φαλήρου  στον Επισμηναγό Αλέξανδρο Λιτσαρδόπουλο και αφού ευχαρίστησε τον Επισμηναγό και του ευχήθηκε για την ονομαστική εορτή του επεσήμανε, ότι “Πραγματικά το Σμήνος απόψε μας ταξίδεψε στους αιθέρες” . Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Πολιτισμού Γιώργος Πράπας , που είναι και ο αρμόδιος για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ των Φαληρικών ευχαρίστησε  τις Ένοπλες Δυνάμεις που φροντίζουν τα σύνορά μας , μας προστατεύουν και είναι πάντα κοντά μας. Επίσης , ευχαρίστησε το γνωστό δημοσιογράφο Σωτήρη Ξενάκη, που τιμητικά παρουσίασε το Σμήνος της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Τη δεύτερη βραδιά των Φαληρικών 2024 ο Μπάτης φιλοξένησε τη συναυλία του πασίγνωστου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Θεοφάνους με τους Αφροδίτη Χατζημηνά, Νίκο Παπουτσή, Άρη Καμπανό , Όλγα Βενετσιάνου και Άκη Δείξιμο να ερμηνεύουν σπουδαίες επιτυχίες των μεγαλύτερων Ελλήνων ερμηνευτών. Η εξέδρα του Μπάτη γέμισε ασφυκτικά , με πάνω από χίλιους πεντακόσιους θεατές να κατακλύζουν τον ευρύτερο χώρο. Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος που δέχτηκε συγχαρητήρια από κατοίκους και επισκέπτες της πόλης για τη βραδιά δήλωσε: “Είναι αλήθεια σπουδαίο να βλέπω τους κατοίκους μας να απολαμβάνουν , να χορεύουν, να τραγουδούν. Ήταν μία βραδιά αξέχαστη και για ακόμα ένα πολύ σημαντικό λόγο. Μαζί με τον πολυβραβευμένο συνθέτη Γιώργο Θεοφάνους απολαύσαμε τη Γυναικεία Χορωδία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου “Νηρηίδες” να ερμηνεύει μοναδικά τραγούδια που μας συγκινούν όλους. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου για την προσπάθεια και προσκαλώ τους κατοίκους και στις επόμενες εκδηλώσεις.”

Απόψε στη σκηνή του Μπάτη οι θεατές θα απολαύσουν τη μουσικοθεατρική παράσταση του Γιώργου Φρατζεσκάκη “Όμορφη πόλη μαγική” με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ αύριο τη συναυλία της Γιάννας Βασιλείου, που θα παρουσιάσει ένα αμιγώς ελληνικό πρόγραμμα με αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια.

 

Γραφείο Τύπου

Παλαιό Φάληρο 02/09/2024