Ξεκίνησε την λειτουργία του το Κέντρο Ψηφιακής Προληπτικής Ιατρικής (ΚΕ.ΨΗ.Π.Ι.)

Το νεοσύστατο Κέντρο Ψηφιακής Προληπτικής Ιατρικής (ΚΕ.ΨΗ.Π.Ι.) επί της Αγίας Βαρβάρας 24, που αποτελεί την κεντρική δομή συντονισμού, οργάνωσης και λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος Smart Bear, το οποίο υλοποιείται στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη του Προγράμματος.

Κατά την επίσκεψη του ξεναγήθηκε στην δομή και στους χώρους του Κέντρου ενώ είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί για την δράση και την πορεία της, από τους εξειδικευμένους σε κλινικά θέματα και σε θέματα χρήσης ψηφιακών εφαρμογών Υγείας,  έμπειρους επαγγελματίες υγείας που υποστηρίζουν το Πρόγραμμα και καλύπτουν τις ανάγκες (ιατρούς, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας,  ακοολόγους,  φυσιοθεραπευτές και ψυχολόγους).

Το Smart Bear ( www.smart-bear.gr ) είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα που υποστηρίζει βάσει τεκμηρίωσης και με εξατομικευμένο τρόπο την υγιή και ανεξάρτητη διαβίωση κατοίκων 65 ετών και άνω, στο οικιακό τους περιβάλλον.

Αποτελεί πρωτοποριακό πρόγραμμα για την Ελλάδα καθώς απευθύνεται στους ηλικιωμένους Φαληριώτες,  συμβάλλοντας  στην καθημερινή, έξυπνη, διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων τους, όπως τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα, η Κατάθλιψη, η Άνοια, οι Διαταραχές Ισορροπίας, οι Διαταραχές Ακοής και το Σύνδρομο της Ευθραυστότητας.

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα συμπληρώστε τη φόρμα
https://smart-bear.gr/επικοινωνία/  ή επικοινωνήστε στο  ΚΕ.ΨΗ.Π.Ι.- 216 0049674.

Επίσης πληροφορίες για το  Πρόγραμμα μπορείτε να έχετε από:

twitter.com/SmartBear_EU
instagram.com/smartbear_it/
linkedin.com/company/smart-bear-eu/

#smartbeareu #smartbear #EUproject #palaiofaliro

«Η παροχή φροντίδας στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας και η προστασία τους είναι πιο πολύτιμη από ποτέ. Οφείλουμε να δημιουργούμε τις συνθήκες εκείνες που θα κάνουν τους πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς απέναντι σε ό,τι απειλεί την υγεία και την ισορροπία της καθημερινότητάς τους. Δημιουργώντας το Κέντρο Ψηφιακής Προληπτικής Ιατρικής (ΚΕ.ΨΗ.Π.Ι.), χτίζουμε την νέα εποχή για την πρωτοβάθμια υγεία στην πόλη μας. Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε τις δομές υγείας σε ολόκληρη την πόλη, με στόχο να καλύψουμε κάθε μικρή ή μεγάλη ανάγκη πρωτοβάθμιας φροντίδας και καλώ όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σε αυτό το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, Πρόγραμμα», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

«Είμαστε περήφανοι για την νέα προσθήκη στις δομές υγείας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Οι συνδημότες μας έχουν τη δυνατότητα να λάβουν, χωρίς κόστος, υπηρεσίες υγείας από έμπειρους ιατρούς αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα ολοκληρώνεται με επιτυχία και προχωράμε δυναμικά στα επόμενα σχέδιά μας για την υλοποίηση του Smart Bear στο Παλαιό Φάληρο» σημείωσε ο συντονιστής του Προγράμματος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας, ιατρός, Γιάννης Αρκουμάνης.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                           Παλαιό Φάληρο, 19/10/2023