Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα vouchers μέσω ΕΣΠΑ στους Βρεφονηπιακούς & Παιδικούς Σταθμούς

image_pdfimage_print

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ όπως ανακοίνωσε η Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 (ώρα 23:59) και αφορά τα παιδιά ηλικίας από 12 μηνών έως και 4 ετών (έως την ηλικία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης).

Το link για την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι: https://www.eetaa.gr/  (πρόσβαση από την ιστοσελίδα) και μέσω αυτού οι δικαιούχοι των vouchers  μπορούν να προχωρήσουν στην ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο Πρόγραμμα της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» περιόδου 2022-2023.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιείται μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. με τη χρήση των κωδικών Taxisnet. Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη και από κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ.

Τονίζεται ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση η υποβολή αίτησης στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής των νηπίων και των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.

Κριτήρια μοριοδότησης και επιλογής είναι η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021).

Τα εισοδηματικά κριτήρια για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι τα εξής:

  • Έως 33.000€ για οικογένειες που έχουν έως δύο (2) παιδιά,
  • Έως 36.000€ για οικογένειες που έχουν έως τρία (3) παιδιά,
  • Έως 39.000€ για οικογένειες που έχουν έως τέσσερα (4) παιδιά, και τις
  • Έως 42.000€ για οικογένειες που έχουν από πέντε (5) παιδιά και άνω

Εξαιρούνται των περιορισμών,ως προς το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος τα προς φιλοξενία παιδιά και άτομα με αναπηρία, καθώς και ο αιτών που είναι ΑμεΑ.

Τα ωφελούμενα παιδιά, με σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) και έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε Δομή της επιλογής τους.

Περαιτέρω πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (Αθήνα: 213-1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310-544714 – e mail επικοινωνίας: (helpdeskchildhood@eetaa.gr ).

Με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, οι ωφελούμενοι/ες καλούνται να αποστείλουν άμεσα τον αριθμό voucher, το ονοματεπώνυμο του παιδιού και το ΑΜΚΑ του , στο e-mail των Βρεφονηπιακών και Παιδικών σταθμών paidikoi.dpf@palaiofaliro.gr προκειμένου να γίνει η καταχώρησή τους.

 

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας                                                                                                                    ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 3/8/2022