Σύσκεψη για τον Κορωνοϊό και εξέταση όλων των σεναρίων στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου

image_pdfimage_print

Το σενάριο λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με προσωπικό ασφαλείας, εάν αυτό απαιτηθεί από τις περιστάσεις, συζητήθηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου με την παρουσία του Δημάρχου, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, των Αντιδημάρχων, των προέδρων των ΝΠΔΔ του Δήμου μας, των προέδρων των σχολικών επιτροπών και των Διευθυντών του Δήμου.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να εξετασθούν ανά τομέα δραστηριότητας οι δυνατότητες αποτελεσματικής λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών με βάση διάφορα σενάρια ποσοστού στελέχωσης καθώς και το απευχθέο σενάριο για όλους, λειτουργίας του Δήμου με προσωπικό ασφαλείας.

Παράλληλα, με σχετική εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου επικαιροποιήθηκαν οι συνθέσεις των ομάδων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ενώ ορίσθηκαν και νέες επιτροπές και συμπληρώθηκαν τα διάφορα κενά.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης , ο Δήμαρχος  Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος τόνισε ότι «καθώς ζούμε πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους, καλούμαστε σαν Τοπική Αυτοδιοίκηση να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Σε αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε και η συγκεκριμένη σύσκεψη που στόχο είχε τον σχεδιασμό λειτουργίας του Δήμου υπό ακραίες συνθήκες με ένα και μόνο ζητούμενο. Την αποτελεσματικότητα μας στην δύσκολη στιγμή. Εύχομαι να μην χρειασθεί η υλοποίηση των συγκεκριμένων μέτρων. Σε κάθε περίπτωση πάντως, λειτουργούμε συντονισμένα και πάντα σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία και τις δημόσιες αρχές».