Συγκινητική συμμετοχή κατοίκων και δημοτών στην 78η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Παλαιού Φαλήρου – Ασκληπιείου Βούλας

image_pdfimage_print

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, με τακτικές, επαναλαμβανόμενες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας για την υποστήριξη του αλληλέγγυου αγώνα ενίσχυσης των τραπεζών αίματος του δημοσίου συστήματος Υγείας, πραγματοποιήθηκε η 78η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος μας, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, στο Δημαρχείο της πόλης, με την υποστήριξη του Κέντρου Αιμοδοσίας του Ασκληπιείου Βούλας.

Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας ήταν μεγάλη και συγκινητική για ακόμα μία φορά. Οι εθελοντές αιμοδότες – κατά προτεραιότητα, κάτοικοι και δημότες – προσήλθαν με υποδειγματική τάξη και τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο Δημαρχείο Π. Φαλήρου, προσφέροντας στους συνανθρώπους μας ένα ανεκτίμητο δώρο αγάπης – ζωής. Συγκεντρώθηκαν 54 φιάλες αίματος.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας Γιάννης Αρκουμάνης, ο οποίος είχε και τον συντονισμό της δράσης,  ευχαριστούν και συγχαίρουν όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στην 78η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Π. Φαλήρου, καθώς και το προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του Ασκληπιείου Βούλας και τους υπαλλήλους του Δήμου για την άψογη διαδικασία.

Οι δράσεις κοινωνικής μέριμνας της Δημοτικής Αρχής Π. Φαλήρου στον τομέα Υγείας έχουν πάντοτε σε υψηλή προτεραιότητα τις κινητοποιήσεις των πολιτών για Εθελοντική Αιμοδοσία. Παράλληλη επιδιώξη και στόχος αποτελούν:

  • Η προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών στην ενθάρρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες,
  • Η ενίσχυση του αισθήματος ατομικής-κοινωνικής ευθύνης, αλλά και η μετάγγιση στη νέα γενιά της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο. Ο αιμοδότης με την πράξη του, κερδίζει την αγάπη, το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη των συνανθρώπων του και δημιουργεί την παρακαταθήκη για ένα καλύτερο μέλλον.

Η Δημοτική Αρχή Παλαιού Φαλήρου συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα το σύστημα Δημόσιας Υγείας και τους συνανθρώπους μας.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                                                            Παλαιό Φάληρο, 26/1/2023