Συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, τα Δημοτικά Ιατρεία και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

Σε μια ακόμα σημαντική κοινωνική δράση συμμετείχε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και τα Δημοτικά Ιατρεία, για την κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και των Δημοτικών Ιατρείων με το «Όλοι  Μαζί Μπορούμε», πραγματοποιήθηκε δράση συγκέντρωσης φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για την κάλυψη αναγκών ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά συμπολιτών μας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου και οι Δημότες του Παλαιού Φαλήρου ,με τρόπο μαζικό και συγκινητικό, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν σε άτομα που έχουν ανάγκη από φάρμακα και βασικό υγειονομικό υλικό, καθώς και άτομα που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ποσοστό συμμετοχής που απαιτείται από τον ασφαλιστικό τους φορέα για την φαρμακευτική τους αγωγή.

Όποιος επιθυμεί, μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει φάρμακα στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, που βρίσκονται στην οδό Αγίου Αλεξάνδρου 77, εργάσιμες ημέρες, Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 15:00.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, που επέβλεψε προσωπικά την δράση, τόνισε:

«Το Παλαιό Φάληρο είναι η πόλη της αλληλεγγύης και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος  που οι Φαληριώτες  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κοινωνικού σκοπού που τους απευθύναμε, δείχνοντας για ακόμα μια φορά ευαισθησία και διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να διευρύνουμε τις κοινωνικές μας υπηρεσίες, προκειμένου να στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας, συμμετέχοντας παράλληλα σε δράσεις που ενισχύουν το σημαντικό κοινωνικό έργο, που επιτελείται στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια».

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας Γιάννης Αρκουμάνης , που συντόνισε και οργάνωσε την δράση, ανέφερε:

«Η κοινωνική πολιτική αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική μας Αρχή  από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας.

Πιστοί στις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς, χτίζουμε συστηματικά στο Παλαιό Φάληρο μια κοινωνική αλυσίδα με ισχυρούς κρίκους, ώστε κανείς Φαληριώτης να μην υπολείπεται των βασικών αγαθών διαβίωσης, μεταξύ των οποίων και η κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα».

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                              Παλαιό Φάληρο, 8/3/2023