Φλοίσβος, Κυριακή 6/11, 12.30 μ.μ. Στο Παλαιό Φάληρο η μεγάλη αεροπορική επίδειξη της Πολεμικής μας Αεροπορίας

«ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΟΡΑΜΑ». Με αυτό το σύνθημα συνοδεύει εφέτος η Πολεμική μας Αεροπορία την γιορτή του Προστάτη της, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και για ακόμα φορά επέλεξε το Παλαιό Φάληρο και τον Φλοίσβο, για την μεγάλη εορταστική αεροπορική της επίδειξη στην Αττική, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση των μεγάλων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην πόλη μας.

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12:30 μ.μ., στον εναέριο χώρο πάνω από τον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου, θα ‘πετάξουν’ και θα παρουσιάσουν το εντυπωσιακό τους πρόγραμμα, οι πιλότοι και τα αεροπλάνα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι Ταξίαρχος και Αρχιστράτηγος και ως εκ τούτου, έχει καθιερωθεί από το 1954 να εορτάζεται ως ο προστάτης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος σχετικά με την εκδήλωση, τονίζει:

«Αποτελεί πραγματική τιμή για την πόλη και τον Δήμο Π. Φαλήρου, η  επιλογή της Πολεμικής μας Αεροπορίας, για ακόμη μια φορά, να τελέσει τον ετήσιο εορτασμό της, με την πατροπαράδοτη λαμπρότητα που αρμόζει, σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπόσημά μας, τον  Φλοίσβο. Το γεγονός καθιστά πραγματικά υπερήφανους, εμένα προσωπικά, τη Δημοτική μας Αρχή και όλους τους συνδημότες μας.

Η Δημοτική Αρχή Π. Φαλήρου βρίσκεται σε συντονισμό με την Πολεμική Αεροπορία και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου ο κόσμος που θα κατακλύσει τον Φαληρικό όρμο να απολαύσει το μοναδικό θέαμα αλλά και τις ικανότητες των Ελλήνων πιλότων. Καλώ κάθε συμπολίτη μας, σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και ώρα 12:30 μ.μ. στο Παλαιό Φάληρο.

Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί οι Έλληνες πολίτες, μαζί με τους αεροπόρους μας, τους άγρυπνους φύλακες του εθνικού εναέριου χώρου και το προσωπικό της Πολεμικής μας Αεροπορίας που με αυταπάρνηση αγωνίζεται καθημερινά για την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα της πατρίδας μας».

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας 

Παλαιό Φάληρο, 24/10/2022