Σημαντικές δράσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με μαθητές, σχολεία, εθελοντές της πόλης και περιβαλλοντικές οργανώσεις

image_pdfimage_print

Σημαντικές εκδηλώσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών, σε περιβαλλοντικά θέματα, διοργάνωσε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Οι δράσεις διενεργήθηκαν με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου, υπό τον συντονισμό των Αντιδημάρχων Παιδείας, Πόλης και Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, σε συνεργασία και με την συνδρομή των Διευθύνσεων Δημοτικών Σχολείων της πόλης, Εκπαιδευτικών, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Αξιοσημείωτη ήταν επίσης, η υποστήριξη και καθοδήγηση περιβαλλοντικών και επιστημονικών φορέων, όπως ο Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός «we4all» και ο  Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

 

Οι δράσεις είχαν καθαρά βιωματικό χαρακτήρα για τους μαθητές των σχολείων, οι οποίοι συνοδευμένοι από τους δασκάλους τους, παρουσία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, συμμετείχαν με πολύ κέφι και μεράκι κι αφού είχε προηγηθεί ενημέρωσή τους, γύρω από τα  θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και κλιματικής αλλαγής.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ήταν:

 

 

  • Περιήγηση στο Ρέμα της Πικροδάφνης και καθαρισμός παραλίας ΕΔΕΜ από τους μαθητές του 7ου & 11ου Δημοτικού Σχολείου 

Οι μαθητές των τριών τμημάτων της ΣΤ΄ Τάξης  του 7ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου (συνολικά 50 παιδιά), μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, συμμετείχαν σε περιήγηση στο ρέμα της Πικροδάφνης καθώς και σε καθαρισμό της παραλίας ΕΔΕΜ.

Ενώ στο πλαίσιο διαδημοτικής περιβαλλοντική δράσης του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ), σε συνεργασία με το Δίκτυο Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός των εκβολών του Ρέματος Πικροδάφνης και της παραλίας ΕΔΕΜ από εθελοντές, στελέχη του ΣΠΑΥ και μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου.

  • Δημιουργία Βοτανόκηπου και φύτευση δέντρων στο προαύλιο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου

Στο πλαίσιο, εξάλλου, της συνεργασίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και του Μη Κερδοσκοπικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού «we4all», για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών του Δημοτικού, σε θέματα οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος,  μαθήτριες και μαθητές της Γ΄ Τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου σκάλισαν, φύτεψαν, πότισαν και διαμόρφωσαν τον βοτανόκηπο τους, με μυρωδικά φυτά, ενώ οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης φύτεψαν ελιόδεντρα.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 7/6/2022