ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

image_pdfimage_print

ΔΗΜΟΣ  ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ 

                                                                                                                               Π. ΦΑΛΗΡΟ, 29/1/2020

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στη τακτική συνεδρίαση του στις 29/1/2020, με αφορμή το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, συζήτησε το θέμα:

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, λίγα μόλις μέτρα από την ημιτελή πεζογέφυρα της Λεωφόρου Ποσειδώνος, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων συμπολιτών μας προσπαθώντας να διασχίσει κάθετα τη Λεωφόρο, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, με συνέπεια ο άνδρας να χάσει τη ζωή του και η γυναίκα να μεταφερθεί σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Συνεπεία των ανωτέρω, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος ως κατωτέρω:

  • Διαμαρτύρεται για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση επανέναρξης των εργασιών της πεζογέφυρας, τις συνεχείς αναβολές των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης του έργου και την ουσιαστική του εγκατάλειψη, η οποία πέραν των θυμάτων που ήδη θρηνούμε, συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των πεζών που καθημερινά διασχίζουν την Λεωφόρο Ποσειδώνος.
  • Απαιτεί την άμεση ανάληψη συγκεκριμένης δέσμευσης ως προς το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης και ολοκλήρωσης των εργασιών. Η παράδοση του έργου το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να μην θρηνήσουμε νέα θύματα είναι επιτακτική και αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Πολιτείας.
  • Αποστέλλει το παρόν ψήφισμα στον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.
  • Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου για κάθε σχετική ενέργεια.

Αυτό το κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας έργο για τους πολίτες του Παλαιού Φαλήρου δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο.

Η ασφάλεια των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, η ανάγκη για ασφαλή πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, παιδιών και ηλικιωμένων το απαιτούν. Το οφείλουμε άλλωστε στην μνήμη όσων άδικα χάθηκαν εξαιτίας των τροχαίων δυστυχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο.