Γενικά

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΣΗΣ
B ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
( ΚΕ.ΠΟ.Α.)

ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος – Παλαιό Φάληρο -17562
ΤΗΛ: 210-9887205 210-9844092
ΤΟΤ: 210-9887205 210-9844092

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου πιστεύοντας ότι το κομμάτι του πολιτισμού του Δήμου μας θα έπρεπε να αναπτυχθεί πλέον σωστά ως αρμόζει σ΄ένα Δήμο όπως το Παλαιό Φάληρο αποφάσισε το έτος 1998 να συστήσει το Κέντρο Πολιτισμού & Άθλησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου (ΚΕ.ΠΟ.Α.) ως αυτόνομο Ν.Π.Δ.Δ., γνωρίζοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση την τελευταία δεκαπενταετία λειτούργησε ως επισπεύδων φορέας στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας μας, αναπτύσσοντας μια πληθωρική κατά γενική ομολογία δράση.

Είναι γεγονός ότι μία πόλη με την οργάνωση πολιτιστικών & καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων μπορεί ν’ αναμορφωθεί και να αναγεννηθεί ριζικά.

Στόχος μας είναι οι δραστηριότητες αυτές να μη συνδέονται με αυτοσχεδιασμό και προχειρότητα , αλλά να ανταποκρίνονται στην ανάγκη δημιουργίας υποδομής που να διαμορφώνει τους όρους για μια μακροπρόθεσμη πολιτιστική ανάπτυξη.

Όχι εκδηλώσεις χωρίς συνοχή και φυσιογνωμία, διότι αυτές εκτός του κόστους που συνεπάγονται δεν αφήνουν τίποτα ουσιαστικό στο συγκεκριμένο χώρο.

Οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις (φεστιβάλ , παραστάσεις κ.ά.) να συνδέονται με εκπαιδευτικές δραστηριότητες(μουσική , χορό, θέατρο, ζωγραφική κ.ά) καθώς και με ένα πλήθος επιμορφωτικών πρωτοβουλιών (σεμινάρια, διαλέξεις κ.λ.π.).

Πολιτισμός είναι η  ίδια η ζωή.

Ο Πολιτισμός πρέπει να εισβάλλει στην καθημερινότητα και να ξεκινάει από την μικρή ηλικία του ανθρώπου.

Ο τομέας του πολιτισμού στο Δήμο μας κινείται σε 3 επίπεδα:
1. Εκδηλώσεις (πολιτιστικές, εικαστικές, επιμορφωτικές, διαλέξεις, κούλουμα, καλοκαιρινά φεστιβάλ, εορτασμός Ναυτικής Εβδομάδας, τουρνουά αθλημάτων κ.ά.).
2. Καλλιτεχνική λαϊκή επιμόρφωση & Αθλητική Παιδεία.
3. Παραχώρηση των χώρων Πολιτισμού σε ιδιώτες και φορείς , για πολιτιστικές εκδηλώσεις ,ενισχύοντας τοιουτοτρόπως κάθε πρωτοβουλία που στόχο της έχει την πολιτιστική και ποιοτική αναβάθμιση του τόπου μας.