Περιβάλλον

Παράκτια Ζώνη

– Μελέτες και ενεργειες για την αποκατασταση, τον εξοπλισμό, και την καθαριοτητα – εξυγιανση της παρακτιας ζωνης εντος των οριων του Δημου μας.

Αδέσποτα

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στην προσπάθεια που κάνει στην κατεύθυνση της βελτίωσης – αναβάθμισης των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου μας επιζητεί την συνεργασία όλων μας.

Το καθαρό περιβάλλον είναι η προέκταση του σπιτιού μας. Τα παιδιά μας πρέπει να παίζουν και να αθλούνται σε καθαρούς κοινόχρηστους ελεύθερους χώρους. Οι απόγονοί μας πρέπει να κληρονομήσουν από εμάς το καλλίτερο δυνατό χώρο διαβίωσης. Είναι υποχρέωση και ευθύνη μας. Αυτά εξαρτώνται από την δική μας ατομική δράση και συλλογική προσπάθεια.

Καθαριότητα σημαίνει πολιτισμός. Το επίπεδο πολιτισμού μας, αναδυκνείεται ιδιαίτερα σε κοινωνικές δραστηριότητες σε ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους , στα πεζοδρόμια, στα πάρκα, στις πλατείες, στην παραλία, στις παιδικές χαρές και αλλού, και συνεπώς καλό είναι να φροντίζουμε ώστε οι χώροι να είναι καθαροί και να καταβάλλεται προσπάθεια για την μη επιδείνωση τουλάχιστο της κατάστασης.

Το να είμαστε εφοδιασμένοι με σακουλάκι και χαρτί όταν βγάζουμε τα ζώα μας βόλτα, όχι μόνο δεν κοστίζει τίποτα, αλλά είναι μία κίνηση που αποδεικνύει ότι πραγματικά ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας, ότι σεβόμαστε τους συνδημότες μας και ότι συμβάλλουμε στην διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλοντος. Τα σχετικά με τα δεσποζούμενα ζώα, προβλέπονται στο άρθρο 20 του Κανονισμού Καθαριότητας & Προστασίας Περιβάλλοντος του Δήμου Παλ. Φαλήρου.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου εφαρμόζει πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων επί σειρά ετών. Ετησίως καταγράφονται περίπου 70 – 80 περιπτώσεις αδέσποτων ζώων που δέχονται κτηνιατρική φροντίδα (περισυλλογή, περίθαλψη, ηλεκτρονική σήμανση, στείρωση, εμβολιασμό, αποπαρασίτωση, αιματολογικές εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις, και θεραπείες σε περίπτωση νόσου) σύμφωνα με το Ν.4039/12.

Επίσης, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου παρέχει τροφές για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων.

Για κάθε θέμα, αίτημα ή υπόδειξη σχετικά με το περιβάλλον, ο Δήμος θέτει στη διάθεσή σας τα τηλέφωνα 2132020297, -298.