Παρασκευή 25/11 (18.30), Δήμος Π. Φαλήρου – Επιτροπή Ισότητας: Αφιέρωμα στην Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

image_pdfimage_print

Ένα ηχηρό μήνυμα εξάλειψης των φαινομένων Βίας κατά των Γυναικών, με αφορμή την «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών», θα εκφράσει η πρωτότυπη εκδήλωση με το θεατρικό αναλόγιο «Σας αρέσει ο Μπραμς;» με την Άννα Ανδριανού, που διοργανώνεται από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στις 6.30’ το απόγευμα, στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου.

Κεντρικό θέμα αυτής της πρωτότυπης δράσης κατά της βίας, είναι η ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο, που δραματικά έχει επιδεινωθεί και χαρακτηρίζεται πλέον «παγκόσμια πανδημία», στοχεύοντας μέσω της τέχνης, να παρακινήσει όλους τους πολίτες και κυρίως τη νεολαία, τις νέες και τους νέους, να υιοθετήσουν την ιδέα της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δύο φύλων. Με την απάλειψη κάθε μορφής διάκρισης, επιβλαβών πρακτικών, εκμετάλλευσης ή έμφυλης βίας.

Το δρώμενο είναι βασισμένο στον μονόλογο της Μάρως Δούκα, σε σκηνοθετική επιμέλεια της Βάνας Πεφάνη ενώ την εκδήλωση θα επιμεληθεί μουσικά με πιάνο και τραγούδι η Έλενα Κοσμά.

Την οργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η Πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ Μαρία Ζάγκα, Ψυχολόγος,Ψυχοθεραπεύτρια, Δημοτική Σύμβουλος.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                                   Παλαιό Φάληρο,  18/11/2022