Παλαιό Φάληρο: Με λαμπρότητα τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

image_pdfimage_print

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, με την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην χρυσή σελίδα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και με τη μαζική  συμμετοχή πολιτών και φορέων, πραγματοποιήθηκαν και εφέτος, οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Παλαιό Φάληρο για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, οι οποίες κορυφώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε στην Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Πλήθος κόσμου, με σύμμαχο τον καλό καιρό, παρακολούθησε και καταχειροκρότησε την παρέλαση των μαθητών, στην οποία έλαβαν επίσης μέρος, Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι, καθώς και τα Συστήματα Οδηγισμού και Ναυτοπροσκόπων, αλλά και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ».

Στην παρέλαση συμμετείχαν εξάλλου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, ο Σύνδεσμος Αθηναίων Καταδρομέων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης (Στρατιωτικά Οχήματα).

Η μαθητιώσα νεολαία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με τον ενθουσιασμό και τον δυναμισμό της, έστειλε μήνυμα εθνικής υπηρηφάνειας, αισιοδοξίας και ψυχικής ανάτασης.

Νωρίτερα το πρωί, τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Αλεξάνδρου Π. Φαλήρου, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και αυτοδιοικητικών  Αρχών της πόλης, αλλά και σημαιοφόρων των σχολείων του Π. Φαλήρου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, με κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο, τους βουλευτές του Νότιου Τομέα Διονύση Χατζηδάκη, Άννα Καραμανλή και Δημήτρη Βαγενά  καθώς και εκ μέρους των φορέων της πόλης. Για το νόημα και την σημασία της ημέρας, συγκινητική ήταν η ομιλία της μαθήτριας  Μαρίας – Ιακωβίνας Χριστοδουλάκη.

Επίσης, στο Ηρώο Υποβρυχίων στο Πάρκο Φλοίσβου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, εις μνήμη των πεσόντων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ακολούθησε ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

 Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, τοποθετήθηκε για την ημέρα ως εξής:

«Καμαρώσαμε τα παιδιά μας να παρελαύνουν και να τιμούν τους ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας και του λαού μας. Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, έχουμε αυξημένο καθήκον να τιμούμε τη μνήμη εκείνων των ηρώων που αγωνίστηκαν για την λευτεριά και την ανεξαρτησία του έθνους και αποτελούν φωτεινό σηματοδότη για εμάς. Για να αγωνιζόμαστε και να μοχθούμε για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να παραδώσουμε ένα καλύτερο ‘αύριο’ στις επόμενες γενιές.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Φαληριώτες, χρόνια πολλά Ελλάδα. Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!».

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

Παλαιό Φάληρο 29/10/2022