Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 3-4/6: Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στην 1η Πράσινη Έκθεση «Αttica Green EXPΟ» στο Σύνταγμα

image_pdfimage_print

Στο πλαίσιο του εφετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου, συμμετέχει και υποστηρίζει την σημαντική έκθεση «Αttica Green EXPO»

Η οποία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 (9.00΄- 21.00΄ και τις δύο ημέρες) με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Με το σύνθημα «Δράσε με Οικολογική Συνείδηση», κύριος στόχος της 1ης Πράσινης Έκθεσης, είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα, η ενημέρωση για το θετικό οικολογικό αντίκτυπο, αλλά και η ανάδειξη της προσπάθειας των εταιρειών, των φορέων και της ΚτΠ, που θα πλαισιώσουν το διήμερο, με καινοτόμες δράσεις και πρακτικές, που αφορούν την προστασία του πλανήτη μας.

Σε αυτή την σημαντική Έκθεση, η συμμετοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου σκοπεύει στην προβολή του σημαντικού έργου που έχει υλοποιηθεί από την Δημοτική Αρχή της πόλης και συνεχίζεται με αδιάκοπη μέριμνα και σχεδιασμό.

Το κοινό θα ενημερωθεί για τις πολιτικές ήπιας, βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης του Δήμου μας, καθώς και με την παρουσίαση του σημαντικού σχεδίου διαμόρφωσης, ανάπλασης και αξιοποίησης του παράλιου μετώπου του Παλαιού Φαλήρου.

Η «Αttica Green EXPO» που τελεί υπό την αιγίδα του Πράσινου Ταμείου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Εσωτερικών, του ΕΟΑΝ, της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, της Περιφέρειας Αττικής, της ΚΕΔΕ, της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας, θέτει νέες βάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος στη σύγχρονη εποχή.

                   Το περιεχόμενο και η σημασία της Έκθεσης

Σε αυτό το διαδραστικό διήμερο, θα φιλοξενηθούν επίλεκτοι Δημόσιοι Φορείς οι οποίοι με έμπρακτους τρόπους αποδεικνύουν καθημερινά, ότι διαθέτουν ενεργή περιβαλλοντική συνείδηση καθώς και Ανακυκλωτικές Εταιρείες οι οποίες κάνουν πράξη αυτό που ονομάζουμε «Πράσινο Επιχειρείν», μέσα από πρωτοβουλίες που συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της πράσινης οικονομίας.

Η 1η Πράσινη Έκθεση θα φιλοξενεί και τις δύο ημέρες στελέχη από επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς για την ανάπτυξη συζητήσεων σχετικά με την βιώσιμη ανάπτυξη, την διαχείριση αγαθών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, την ανακύκλωση, την δενδροφύτευση, ακόμα και για τα οφέλη του vegan τρόπου ζωής.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 23/5/2022