Ο 15ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος στον Φαληρικό Όρμο: Οι έγγραφες άνοιξαν – 21 Απριλίου 2024, “Τρέχουμε και Βαδίζουμε ξανά στην παραλία”

Το πιστόλι του αφέτη για τις αιτήσεις συμμετοχής των πολιτών στον 15ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημί-μαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες,

έχει ήδη ηχήσει. Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 τρέχουμε και βαδίζουμε ξανά στην παραλία.

Με αυτό το αγωνιστικό σύνθημα για την παραδοσιακή διοργάνωση  με σημαντική (πλέον) ιστορία στο παγκόσμιο δρομικό κίνημα, άνοιξαν κιόλας οι εγγραφές!

Η αγαπημένη διοργάνωση μικρών και μεγάλων, ανεβάζει στροφές φιλοδοξώντας για μία ακόμα χρονιά να γεμίσει τον Φαληρικό όρμο με δρομείς, χαμόγελα και αξέχαστες στιγμές.

Ο πρώτος (ιστορικά) Ημί-μαραθώνιος της Αθήνας και οι παράλληλοι αγώνες επιστρέφουν και καλούν επαγγελματίες κι ερασιτέχνες λάτρεις του τρεξίματος να απολαύσουν τρέχοντας τις ομορφιές του νοτίου παράκτιου μετώπου της Αθήνας, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο (ΠΟ.Α.ΚΕ) του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Οι εγγραφές για τη φετινή διοργάνωση είναι διαθέσιμες στην ανανεωμένη ιστοσελίδα https://poseidon-athenshalfmarathon.com και διατίθενται σε προνομιακές τιμές για όλους εκείνους που θα σπεύσουν να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία άμεσα.

Για όσους δεν επιθυμούν να τρέξουν μόνοι, αλλά με την πολυμελή οικογένεια ή με την παρέα τους, υπάρχουν ομαδικές συμμετοχές άνω των 10 ατόμων.

Σε κάθε περίπτωση, οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές έως τη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 ή έως ότου συμπληρωθούν τα ανώτατα όρια συμμετοχών (3.000 δρομείς στον Ημί-μαραθώνιο και το τέταρτο μαραθωνίου και 3.000 στα 5 χλμ).

  • Προσοχή: Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει, πλέον, περαιτέρω δυνατότητα εγγραφής.

 

Μένοντας πιστός στις παραδόσεις του, ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, «τρέχει» ένα σύνολο πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού, είναι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών, με θέμα «Το τρέξιμο είναι παιχνίδι, είναι χαρά! Το τρέξιμο με την παρέα μας είναι μεγαλύτερη χαρά!» και τα έργα όλα να εκτίθενται στη Γραμματεία των αγώνων.

Ακόμα, ενισχύεται η δράση της ανακύκλωσης και της συγκέντρωσης πλεονάζοντος νερού «ECO Περιβάλλον. Στάση ζωής!» σε συνεργασία με το «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+».

Τέλος, με το σύνθημα «Τρέχω & Βαδίζω / Δίνω αξία στα βήματά μου!  Δράση για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Τώρα!» συστρατεύονται μαζί με τον «Ποσειδώνιο», η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ), οι εξειδικευμένες υπηρεσίες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και η φαρμακευτική εταιρία Novo Nordisk για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον διαβήτη.

Η διοργάνωση, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, του Δήμου Αλίμου, της Περιφέρειας Αττικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι αγώνες περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ.

Γενικός Συντονιστής Αγώνων & Εκδηλώσεων – Πρόεδρος Οργανωτικής: Κώστας Λιαπής

E-Mail: k.liapis@poseidon-athenshalfmarathon.com

Πληροφορίες για τον Τύπο: Διονυσία Μαρίνου Τ. 6945 593806

E- Mail: press@poseidon-athenshalfmarathon.com

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                      Παλαιό Φάληρο, 14/11/2023