Νέα Υπαίθρια Βιβλιοθήκη στην Πλατεία Μάμαλη από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του 6ου Νηπιαγωγείου Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες

Διευρύνοντας συνεχώς το δίκτυο των υπαίθριων βιβλιοθηκών και με στόχο την παροχή ευκαιριών φιλαναγνωσίας σε όλους τους δημότες και επισκέπτες της πόλης, δημιούργήθηκε και παραδώθηκε σε χρήση για το κοινό, νέα υπαίθρια βιβλιοθήκη στην Πλατεία Μάμαλη από τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του 6ου Νηπιαγωγείου Π. Φαλήρου σε συνεργασία με τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Παλαιού Φαλήρου.

Η νέα υπαίθρια βιβλιοθήκη αποσκοπεί στο να λειτουργήσει σαν ένας χώρος στον οποίο αφενός ο καθένας θα μπορεί ελεύθερα να δανειστεί βιβλία και αφετέρου να χρησιμοποιηθεί για διάβασμα και συζήτηση ή απλά ως μια ήσυχη γωνία στοχασμού και περισυλλογής.

Μπορούμε να δανειστούμε βιβλία χωρίς χρέωση και χωρίς έλεγχο, έχοντας όμως στο νου μας να τα επιστρέψουμε και να τα διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση για να τα χαρούν και άλλοι μετά από εμάς.

 

Πρόθεση των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και της Υπευθύνου τους Μαίρης Τρύφων είναι με την βοήθεια όλων και ακολουθώντας το παράδειγμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Νηπιαγωγείου Παλαιού Φαλήρου, η υπαίθρια βιβλιοθήκη να  συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της έτσι ώστε να μπορούν όλοι να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση και στους ορίζοντες που μόνο ένα βιβλίο μπορεί να ανοίξει.

Στα εγκαίνια της νέας υπαίθριας βιβλιοθήκης παρέστησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από το 6ο Νηπιαγωγείο Π. Φαλήρου ενώ για τα παιδιά πραγματοποιήθηκαν διαδραστικά παιχνίδια και αφήγηση παραμυθιών.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος τοποθέτησε το πρώτο βιβλίο στο ράφι της βιβλιοθήκης και έδωσε το σύνθημα όλοι να δωρίσουν και να τοποθετήσουν από ένα βιβλίο ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε η Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Παλαιού  Φαλήρου  Μαίρη Τρύφων.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                      Παλαιό Φάληρο 13/6/2023