Δήμος Π. Φαλήρου, 18-19 & 20/11: “Μικροί παντογνώστες σε μεγάλες περιπέτειες!”

image_pdfimage_print

Μαθαίνω.. Εξερευνώ… Εξελίσσομαι… Πειραματίζομαι… Παίζω και Γνωρίζω την Πόλη μου!

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου διοργανώνει το τριήμερο 18-19-20 Νοεμβρίου, σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά, όπου οι μικροί Φαληριώτες στο πλαίσιο των τεσσάρων ξεχωριστών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματισθεί, θα αναδείξουν την φαντασία τους και την δημιουργικότητα τους.

Πρόκειται για κοινές δραστηριότητες για κάθε Φαληριώτικη οικογένεια, με 4 μοναδικές εκδηλώσεις, 16 ώρες γεμάτες εκπαιδευτικά εργαστήρια, παιχνίδια γνώσεων, προσκλήσεις και γρίφους, ομιλίες και συζητήσεις σε 4 διαφορετικά σημεία της πόλης μας.

Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε δράσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα σε δημοτικούς χώρους – πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές – και με την καθοδήγηση και συμμετοχή εκπαιδευτών, επιστημόνων και καλλιτεχνών, θα παίξουν, θα διασκεδάσουν και θα συμμετέχουν σε ειδικές βιωματικές διαδραστικές δράσεις, όπου έχουν ειδικά σχεδιασθεί για το τριήμερο.

Παράλληλα διακεκριμένοι επιστήμονες ανταλλάσουν απόψεις με τους «μεγάλους» επισκέπτες, απαντούν σε ερωτήσεις και συζητούν για τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν :

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου

17.00 – 21.00 Πλατεία Δημοκρατίας & Πικροδάφνης

«Μουσικοκινητική και Συναισθήματα»

Σάββατο 19 Νοεμβρίου:

11:00 – 13.00 Πάρκο Φλοίσβου

«Υποδεχόμαστε τη Μασκότ της πόλης μας»

17:00  – 21.00 Παιδική Χαρά Αγίας Σκέπης

«Το κοντινό μέλλον»

Κυριακή 20 Νοεμβρίου

10.00 – 13.00 Πλατεία Φιλικής Εταιρείας

«Η ενσυναίσθηση στην παιδική ηλικία»

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                                                Παλαιό Φάληρο, 18/11/2022