Μεγάλη Ημερίδα «Έμπνευση για την Επιχειρηματικότητα» – Ι.Ε.Κ. Νέας Σμύρνης: Για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία

image_pdfimage_print

Ημερίδα με θέμα «Έμπνευση για την Επιχειρηματικότητα», στο πλαίσιο της 9ης συνάντησης επιχειρηματικότητας- καινοτομίας για το έτος κατάρτισης 2021-22, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή σπουδαστών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) Νέας Σμύρνης.

Η Ημερίδα οργανώθηκε με πρωτοβουλία και εισαγωγική ομιλία της Μαρίας Θεμελή (Marketing & Communications Strategist), η οποία ως μέλος της ομάδας υλοποίησης της Επιτροπής Επιχειρηματικότητας – Καινοτομίας, εργάζεται και συμμετέχει στις δράσεις του Δ.Ι.Ε.Κ. Νέας Σμύρνης, στον τομέα προώθησης των στόχων της Επιτροπής Επιχειρηματικότητας – Καινοτομίας.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος μίλησε για τις δράσεις και τις πολιτικές ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του Δήμου, ενώ απάντησε και σε σχετικές ερωτήσεις της ομάδας  καταρτιζομένων-μέλη της δράσης νεοφυών επιχειρήσεων.

Στην παρέμβασή του, επίσης, ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Νέας Σμύρνης Κωνσταντίνος Μιχελής, περιέγραψε το όραμα, το έργο και τις δράσεις της Επιτροπής Επιχειρηματικότητας-Καινοτομίας, αναφέρθηκε στο δυναμικό και το επίπεδο των σπουδαστών που περιλαμβάνει από απόφοιτους Λυκείου έως κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων και υπογράμμισε την αξία της προσπάθειας, τονίζοντας ότι «μέσω των ημερίδων που διοργανώνονται, δίνεται έκφραση και ορίζεται πεδίο συνδρομής στη νέα επιχειρηματικότητα».

Στη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε η «Ομάδα καταρτιζομένων Νέας Σμύρνης – Παλαιού Φαλήρου» που επιδιώκει να συγκεντρώσει τους ενδιαφερόμενους για νεοφυείς επιχειρήσεις και πέραν του Δ.Ι.Ε.Κ., ώστε να προκύψουν κοινές δράσεις.

Στις παρεμβάσεις τους, οι Αντιδήμαρχοι Νέας Σμύρνης Γεώργιος Κρικρής και Παλαιού Φαλήρου Μιχαήλ Μιχαηλίδης (μέλη της Επιτροπής Επιχειρηματικότητας – Καινοτομίας), με κοινή τους αναφορά, δήλωσαν ότι στηρίζουν την προσπάθεια για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα υποστηρίζει τους ενδιαφερόμενους για τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων.

Στην Ημερίδα, πλην της Μαρίας Θεμελή, ομιλία απηύθυνε και ο  Αναστάσιος Σπανίδης (Διευθύνων Σύμβουλος Generation Y), με τις ομιλίες τους να επικεντρώνονται στοχευμένα και διαδραστικά, αναθερμαίνοντας το κλίμα για συνέχιση της προσπάθειας.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης Γεώργιος Ασημάκος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης Οδυσσέας Ντεσιμπιάν.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 26/5/2022