Κυριακή 5/3 στις 12:00: «Περίπατος στην Πλάκα» από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Παλαιού Φαλήρου

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Π. Φαλήρου, σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, διευρύνοντας την θεματολογία του επιτυχημένου θεσμού των θεματικών περιπάτων, διοργανώνουν την Κυριακή 5 Μαρτίου και ώρα 12.00΄ έναν πρωτότυπο «Περίπατο στην Πλάκα»

Σημείο συνάντησης το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Αγίας Φιλοθέης 17, Πλάκα).

Δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά, στο e-mail της Δημοτικής Βιβλιοθήκης : dimotikivivliothikipf@gmail.com

  • Παρακαλούμε να αναφέρετε πλήρες ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας. Λόγω περιορισμένων θέσεων συμμετεχόντων, η συμμετοχή σας πρέπει να αποσταλεί έγκαιρα καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στον Περίπατο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν ένα διαφορετικό ταξίδι  στην ιστορία και στα μνημεία της πόλης ενώ θα γνωρίσουν καλύτερα την Πλάκα, τη γειτονιά όπου η μυθολογία συναντά την ιστορία και όπου έζησαν και δημιούργησαν σημαντικοί καλλιτέχνες και ποιητές. Επίσης θα «ακολουθήσουμε»  τα ίχνη ποιητών και πεζογράφων που έζησαν για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα και δημιούργησαν στην καρδιά της Αθήνας, αποτυπώνοντας στιγμές της ιστορίας της και μεταφέροντάς μας εικόνες από πολλές και διαφορετικές εποχές

Οδηγός μας και σε αυτόν τον περίπατο, θα είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

 

         Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                       Παλαιό Φάληρο, 2/3/2023