Κλειστά όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

image_pdfimage_print

Ο  Δήμαρχος  Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, κατόπιν της από 8-3-2020 ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας για λήψη περαιτέρω μέτρων πρόληψης μετάδοσης του κορονοϊού και της σχετικής εισήγησης του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πρόνοιας και Κοινωνικής Αρωγής & γιατρού Γιάννη Αρκουμάνη, αναστέλλει τη λειτουργία όλων των ΚΑΠΗ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, από τις 9 Μαρτίου 2020 έως και τις 5 Απριλίου 2020.  

Πρόκειται για καθαρά προληπτικό μέτρο, που λαμβάνεται για την προστασία των μελών των ΚΑΠΗ, καθώς όλα τα επιστημονικά και επιδημιολογικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο ιός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στις μεγάλες ηλικίες, κάτι που αποτυπώνεται στις σχετικές στατιστικές.

«Ήμασταν από του πρώτους Δήμους Πανελλαδικά που προληπτικά αναστείλαμε την λειτουργία των ΚΑΠΗ ανταποκρινόμενοι στις ανησυχίες των επιστημόνων για τον κίνδυνο που έχουν οι  μεγάλες ηλικίες και θέλουμε να δηλώσουμε ότι από πλευράς μας λαμβάνονται και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, έγκαιρα και αποτελεσματικά, για να περιφρουρήσουμε την ασφάλεια και την υγεία των συνδημοτών μας. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την έξαρση του κορονοϊού, η βοήθεια και η υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής θα είναι άμεση, πάντα σε συνεργασία και συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές» δήλωσε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Για όσο καιρό τα ΚΑΠΗ δεν θα λειτουργούν, τα μέλη τους θα συνεχίσουν να έχουν την δυνατότητα συνταγογράφησης από τους συνεργαζόμενους ιατρούς κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και συνεννόησης με την γραμματεία του κάθε κέντρου.