Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παλαιό Φάληρο 2021»

image_pdfimage_print

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από το 1821 και με βαθύ συμβολισμό, διοργανώνει την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, από 10.00 έως 14.00, Εθελοντική Αιμοδοσία, στον εξωτερικό χώρο του Κλειστού Γυμναστήριου ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ με τη συνδρομή του Νοσοκομείου Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Για την αποφυγή συγκέντρωσης εθελοντών αιμοδοτών και τον περιορισμό της αναμονής, μπορούν να προγραμματισθούν έγκαιρα ραντεβού για την δράση στo τηλέφωνο:210  9839373 (καθημερινά έως 14.00).

Η μετακίνηση των πολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία, καλύπτεται από τον περιορισμό της κυκλοφορίας, με την συμπλήρωση του ειδικού έντυπου μετακίνησης με δήλωση έκτακτης μετακίνησης κατηγορίας Β1 ή στέλνοντας sms στο 13033 με κωδικό 1.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος:

«Ελευθερία ή θάνατος ήταν το Εθνικό μας σύνθημα στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που χρησιμοποιήθηκε ως πολεμική ιαχή και αναγραφόταν σε πολεμικές σημαίες του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ελευθερία, που γράφτηκε με το αίμα των προγόνων μας και δημιούργησε ιστορία. Σήμερα καλούμαστε να δώσουμε ένα διαφορετικό αγώνα για μια άλλη μορφή ελευθερίας ενάντια στο COVID-19. Προσφέρουμε το αίμα μας, στέλνοντας το μήνυμα της οφειλόμενης τιμής για το παρελθόν αλλά και αισιοδοξίας για το μέλλον του Ελληνισμού».

Ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αρωγής Γιάννης Αρκουμάνης, ο Πρόεδρος του ΠΟ.Α.ΚΕ. Μιχάλης Κουμεντάκος και η υπεύθυνη σχεδιασμού και διοργάνωσης σε τοπικό επίπεδο της δράσης « Παλαιό Φάληρο 2021» Μαρία Θεμελή, καλούν τους δημότες να ανταποκριθούν στην σημαντική αυτή πρωτοβουλία και να τιμήσουν την μεγάλη εθνική επέτειο, με αυτή την σημαντική πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και το αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας για το COVID-19 ενώ οι συμμετέχοντες εθελοντές αιμοδότες εκτός της ηθικής επιβράβευσης, στέλνουν  μήνυμα ελπίδας και στήριξης του συστήματος δημόσιας υγείας, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας και κυρίως των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, 19/3/2021