Η O.M.E.P. στο Παλαιό Φάληρο: Ξενάγηση των επισήμων του 74ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Προσχολικής Αγωγής στην πόλη μας

Συνάντηση ανταλλαγής απόψεων γύρω από το υψηλού αισθήματος ευθύνης κοινωνικό έργο των εθελοντών λειτουργών της Προσχολικής Αγωγής, καθώς και τουριστικής γνωριμίας με τις ομορφιές του Παλαιού Φαλήρου, είχαν με τον Δήμαρχο της πόλης μας Γιάννη Φωστηρόπουλο, υψηλόβαθμα στελέχη και αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής Ο.Μ.Ε.P., καθώς και  εκπαιδευτικοί και παιδαγωγοί από διάφορες χώρες, παρουσία της Προέδρου της Οργάνωσης Ο.Μ.Ε.P  Ελλάδας, νηπιαγωγού-νομικού Ευφροσύνης Κατσικονούρη και της Πρόεδρου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας Μαίρης Τρύφων.

 

Οι επίσημοι βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του 74ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της επιστημονικής, μη κρατικής, μη κερδοσκοπικής, Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής O.M.E.P., που δραστηριοποιείται σε πάνω από 70 χώρες στον πλανήτη, με στόχο την προώθηση πολιτικών και δράσεων, παγκοσμίως, για τα δικαιώματα του παιδιού στην εκπαίδευση.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος καλωσόρισε θερμά τους επισήμους στην πόλη του Παλαιού Φαλήρου, χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής Ο.Μ.Ε.P. για τη διεξαγωγή του τόσο σημαντικού Συνεδρίου στην Αθήνα και δήλωσε ευτυχής με την επιλογή του Παλαιού Φαλήρου ως σημείου επίσκεψης και ενημέρωσης για θέματα προσχολικής αγωγής, κάτι που όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «αποτελεί σημαντική δικαίωση της προσπάθειας που καταβάλλεται συστηματικά από την παρούσα Δημοτική Αρχή στο επίπεδο παροχής αξιόπιστων και σημαντικών υπηρεσιών για το παιδί και την οικογένεια».

Ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών σταθμών  ενημέρωσαν την Πρόεδρο και τους Συνέδρους της O.M.E.P., για τις πολιτικές και τις δράσεις που εφαρμόζονται από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου σε θέματα προσχολικής αγωγής και λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών της πόλης μας, καθώς και για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση και την φροντίδα των παιδιών ηλικίας 0-6 ετών.

Οι επίσημοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην Μαρίνα Φλοίσβου, το Θωρηκτό Αβέρωφ, το Άλσος Φλοίσβου και άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του Παλαιού Φαλήρου. Στο τέλος της ξενάγησης, ο Δήμαρχος της πόλης μας  προσέφερε στους επισήμους και τα μέλη της Οργάνωσης, το λεύκωμα του Παλαιού Φαλήρου, τους ευχήθηκε καλή διαμονή και επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου και όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Η επίσκεψή τους στην πόλη μας να είναι ένας καλός λόγος να επιστρέψουν ξανά».

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας                                                                                                      ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, 13/7/2022