Ευαισθησία και συμπαράσταση της σχολικής κοινότητας του Παλ. Φαλήρου με δύο υποδειγματικές πράξεις

image_pdfimage_print

Η ευαισθητοποίηση της Φαληρικής κοινωνίας απέναντι στη διασάλευση της ειρήνης και την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, εκφράζεται μέσα από την ψυχή και τις πράξεις των μαθητών του Παλαιού Φαλήρου.

Η σχολική κοινότητα του 4ου Γυμνασίου της πόλης μας έστειλε το δικό της μήνυμα υπέρ της ειρήνης και, μάλιστα, με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο: Σχηματίζοντας με τη φυσική τους παρουσία οι μαθητές και οι μαθήτριες, με τα σώματά τους, τη λέξη «ΕΙΡΗΝΗ» και το διεθνές έμβλημα του Κινήματος για την ειρήνη (PEACE).

Άκρως συγκινητική ήταν η στιγμή, που μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου, με καταγωγή από την Ουκρανία, έστειλε μήνυμα ειρήνης και αγάπης προς τους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες της.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και επαίνους για αυτή την πρωτοβουλία, που τιμά όλη την πόλη του Παλ. Φαλήρου, οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου, ο Διευθυντής, οι καθηγητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Τον συντονιστικό ρόλο είχε ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, Μπάμπης Παπακωστόπουλος.

Αξιομνημόνευτη, παράλληλα, ήταν και η έκφραση των μαθητών και μαθητριών του 2ου Λυκείου Παλ. Φαλήρου ενάντια στην οπαδική βία και το μίσος στην κοινωνία του ποδοσφαίρου, με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία, στη Θεσσαλονίκη, του άτυχου Άλκη Καμπανού.

Το όνομα του αδικοχαμένου νεαρού, σχηματισμένο με σχολικές τσάντες και προσωπικά είδη των παιδιών. Εύγε και σε αυτούς τους μαθητές και τους γονείς τους, για την κίνηση συμπαράστασης, με σαφές μήνυμα να μην θρηνήσουμε ποτέ στο μέλλον ανάλογα θύματα, καθώς και στη Διευθύντρια του 2ου Λυκείου Παλ. Φαλήρου και τους καθηγητές.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 5/3/2022