Λυρικός Νότος Πρόγραμμα Σαββάτου-Κυριακής 2&3 Οκτωβρίου

*ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ*

“Ο Θίασος Velatoura στην Πλατεία”

ΣΑΒΒΑΤΟ 02-10-2021  ΩΡΑ: 19,30 ΠΑΡΚΟ ΦΛΟΙΣΒΟΥ

(ΠΡΟΣΟΧΗ-ΕΙΣΟΔΟΣ SEA PARK)

Η νέα παραγωγή της ομάδας μουσικού θεάτρου oper(o)

Ένα παράξενο μπουλούκι γυρίζει τις πλατείες της πόλης με ένα λεωφορείο και αφηγείται το ελληνικό θέατρο και το σινεμά μέσα από τραγούδια που στοιχειώνουν τη συλλογική μας μνήμη και μέσα από άλλα που σχεδόν κανείς δεν αναγνωρίζει, αλλά σε όλους κάτι θυμίζουν.

Με κύριο άξονα τη μουσική και τα τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο της Ελλάδας, από τον 20ο αιώνα έως και σήμερα, ένας θίασος δρόμου ξεκινά μια άναρχη τελετή, κάτι ανάμεσα σε ιδιότυπη γιορτή και σε χαρούμενο μνημόσυνο. ‘Ενα παιχνίδι συλλογικής μνήμης, μια συνειρμική διαδρομή που δεν εκκινεί από τη νοσταλγία, αλλά από την απόλυτη ανάγκη για μια γιορτή στο ακατανόητο και αβέβαιο παρόν.

Γκαλά Όπερας

ΚΥΡΙΑΚΗ 03-10-2021 ΩΡΑ: 20,00 Πλατεία Φιλικής Εταιρείας,

Πέντε μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με έναν από τους κορεπετίτορες (κορεπετίτορας λέγεται ο πιανίστας που προετοιμάζει τους λυρικούς τραγουδιστές) μας παρουσιάζουν μια όμορφη γιορτή με τις πιο γνωστές άριες του ρεπερτορίου της όπερας.

Πριν από κάθε άρια, ένας «Λυρικοσκηνίτης» θα σας ανακοινώνει από ποια όπερα προέρχεται η κάθε άρια και τι λένε αυτά τα υπέροχα, γεμάτα πάθος και έντονα συναισθήματα «τραγούδια». Και να δείτε που θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι η όπερα, τελικά, μας αφορά όλους.

Άριες, Duetti και Ensemble από το κλασσικό ρεπερτόριο της Όπερας συνθέτουν μια βραδιά γεμάτη πάθος κι έντονα συναισθήματα.

Συμμετέχουν οι:

Σοπράνο: Μαριλένα Στριφτόμπολα • Μέτζο-σοπράνο: Χρυσάνθη Σπιτάδη • Τενόρος: Γιάννης Καλύβας • Τενόρος: Κωνσταντίνος Κληρονόμος • Βαρύτονος: Νίκος Κοτενίδης

Στο πιάνο ο Σπύρος Σουλαδάκης

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται μία ημέρα πριν από την έναρξη της κάθε εκδήλωσης αποκλειστικά μέσω της Ηλ.Διεύθυνσης https://www.ticketservices.gr/event/gno-lyrikos-notos