Εκστρατεία αφιερωμένη στην πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου

 

Ελάτε να κάνουμε τον Καρκίνο του παχέος εντέρου παρελθόν

Εκστρατεία  αφιερωμένη  στην πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου

O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας Γιάννης Αρκουμάνης, με αφορμή το Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου, γνωστοποιεί στους Δημότες του Παλαιού Φαλήρου την συμμετοχή του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας στην Πανελλαδική Εκστρατεία των Δήμων του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, για την πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου με σκοπό:

Α) την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών   https://youtu.be/9gC1g6lMb0U

Β) τον Προσυμπτωματικό έλεγχο (μέτρηση αιμοσφαιρίνης Κοπράνων)

Ο συντονισμός της εκστρατείας γίνεται από το τοπικό ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Π.Φαλήρου, Αγίου Αλεξάνδρου 77, τηλ. 210 9839373

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, μέλος του Δικτύου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε συνεργασία με τον Όμιλο Βιοιατρική συνδιοργανώνουν την Διαδημοτική Δράση  Πρόληψης του Καρκίνου του παχέος εντέρου.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Π.Φαλήρου συμμετέχει ενεργά και σε αυτήν την Εκστρατεία. Βασιζόμενοι στα προληπτικά πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ. προτρέπουμε όλους τους δημότες:

1.Να κάνουν τον ετήσιο έλεγχο Ανίχνευσης Αιμοσφαιρίνης Κοπράνων, αν είναι 50 έως 75 ετών, στα      συνεργαζόμενα Διαγνωστικά Κέντρα με τιμή έως 3€.
2. Να εγγραφούν στο λογισμικό των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου τους για να ενημερώνονται εγκαίρως για την επανεξέταση τους.
3.Να λάβουν ηλεκτρονικά το ενημερωτικό υλικό κάνοντας Δημιουργώντας προφίλ στο λογισμικό των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ.
4.Ένας μικρός αριθμός πολιτών (έως 10% του συνόλου των παραπεμπομένων) ανασφάλιστων και απόρων, που έχουν λάβει ειδικό παραπεμπτικό μέσω του Δήμου τους ότι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, θα εξυπηρετείται δωρεάν.

Σας γνωρίζουμε το Διαγνωστικό Κέντρο του Δήμου μας που συμμετέχει στην Εκστρατεία και το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε για να κάνετε την εξέταση ΣΗΜΕΡΑ!

ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ –Νέας Σμύρνης, Ελ. Βενιζέλου 231, &, Ψαρών, ΤΗΛ. 21 4687 8800

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ:ΤΗΛ.210 9839373

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ  ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ  www.kepygeias.org