ΕΚΔΗΛΩΣΗ “Λέσβος , μια κοιτίδα πολιτισμού μες το Αιγαίο”

                                                            «Λέσβος , μια κοιτίδα πολιτισμού μες το Αιγαίο»

Εννέα Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Λέσβου θα συνδιοργανώσουν την εκδήλωση «», με την ευγενική χορηγία του  Δήμου Παλαιού Φαλήρου και του Δήμου Λέσβου, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 στις 19:00, στην παραλία του Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την προβολή και παρουσίαση «Λέσβος: Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO– Το Απολιθωμένο Δάσος και τα γεωλογικά μνημεία του νησιού διηγούνται τη δημιουργία του Αιγαίου», από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου κ. Νίκο Ζούρο, την παρουσίαση των  χωριών που εκπροσωπεί κάθε Σύλλογος, καθώς επίσης τις διάφορες μορφές τουρισμού και τον πνευματικό πλούτο του νησιού. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από πολυπληθή χορωδία, από Μυτιληνιά παραδοσιακή ορχήστρα (Σαραντίδης- Βέργος),  από παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και θα πραγματοποιηθεί γευστική δοκιμή παραδοσιακών προϊόντων του νησιού.  Σκοπός των διοργανωτών είναι να δοθεί η δυνατότητα στους παρευρισκομένους να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομία της Λέσβου.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις , μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Άντα Ζαφειρέλλη τηλ: 6944737679, e-mail:  ada-zaf@hotmail.com

Με εκτίμηση

Ο Παγγεραγωτικός Σύλλογος Μυτιλήνης (Αθήνας)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυτιληνιών Αμαρουσίου κ όμορων Δήμων   “Ο Νόστος 2006”

Ο Παλλεσβιακός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου

Ο Σύλλογος Παφλιωτών Λέσβου Αθήνας

Ο Σύνδεσμος Πλωμαριτών Αττικής “Βενιαμίν ο Λέσβιος”

Ο  Σύλλογος “Ο Πολιχνίτος Λέσβου”

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Σιγριανών “Το Σίγρι”

Ο Σύλλογος Προστασίας και Εξωραϊσμού Περιβάλλοντος των Απανταχού Χρουσιανών “O Χρουσός”