Ελάτε μαζί μας: Κυριακή 29 Μαΐου (6.00’ μ.μ.) στον Ιστορικό Περίπατο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

image_pdfimage_print

Ο  Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, σας προσκαλεί σε ένα νέο  Ιστορικό Περίπατο, την Κυριακή 29 Μαΐου, στις 18.00’, με μια ξεχωριστή ξενάγηση, σε σημαντικά τοπόσημα της πόλης μας.

Σημείο συνάντησης το Μνημείο Υποβρυχίων (Πάρκο Φλοίσβου)

Όσοι επιλέγουν να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη μας, συμμετέχοντας στους Ιστορικούς Περιπάτους του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, αναψυχή η οποία έχει αναδειχθεί σε θεσμό, έχουν κάθε φορά την ευκαιρία, μέσα από λογοτεχνική και ιστορική προσέγγιση, να ανακαλύψουν την παραλιακή ζώνη της πόλης, με τη συνοδεία ιστορικών αναφορών για το Παλαιό Φάληρο.

Ξεναγός και συνοδοιπόρος και σε αυτή την δράση, θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Ο Ιστορικός Περίπατος αυτής της Κυριακής, 29 Μαΐου, καθώς συμπίπτει με την τιμή μνήμης της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Π. Φαλήρου, στο μείζον γεγονός της ελληνικής ιστορίας, την Άλωση της Βασίλισσας των Πόλεων, θα καταλήξει στον Ανδριάντα του Κωνσταντίνου ΙΑ’ Παλαιολόγου, επί της Λ. Ποσειδώνος, όπου θα τελεστεί η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στον τελευταίο Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνο ΙΑ΄ Παλαιολόγο.

Σχετικά με την εκδήλωση δείτε ΕΔΩ…

Την δράση συντονίζει η υπεύθυνη των Βιβλιοθηκών – Δημοτική Σύμβουλος  Μαίρη Τρύφων.

Πληροφορίες  Δημοτικές Βιβλιοθήκες Τ. 210 – 98 11 030

Η δήλωση συμμετοχής σας γίνεται ηλεκτρονικά, έως την Παρασκευή 27/5 και ώρα 15.00’ στο e-mail της Δημοτικής Βιβλιοθήκης dimotikivivliothikipf@gmail.com

Παρακαλείσθε να αναφέρετε πλήρες ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 25/5/2022