Δημοτικές Βιβλιοθήκες: «Περίπατος» στην Ιστορία και το Ναυτικό Μουσείο – “Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ”

Ένας ξεχωριστός Περίπατος στο Παλαιό Φάληρο, στο πλωτό Ναυτικό Μουσείο – “Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ”, στην παραλιακή ζώνη της πόλης, διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Παλαιού Φαλήρου, με μεγάλη συμμετοχή δημοτών και κατοίκων, όλων των ηλικιών.

Οι συμμετέχοντες σε αυτόν τον ξεχωριστό Περίπατο, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο πλοίο-μουσείο, να «ταξιδεύσουν» στην ιστορία και να μυηθούν σε σημαντικές λεπτομέρειες της ναυτικής μας ιστορίας, ενώ παράλληλα, ανέτρεξαν στην ναυτική παράδοση του Παλαιού Φαλήρου, από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Επίσης, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν από το κατάστρωμα του Ναυτικού Μουσείου – “Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ¨ την Αεροπορική επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας που πραγματοποιούνταν την ίδια ώρα, με επίκεντρο τον Φαληρικό Όρμο.

Η ανταπόκριση του κόσμο στην δράση που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Πλωτού Μουσείου “Θωρηκτού Αβέρωφ” ήταν θεαματική και τον συντονισμό της είχε η υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Π. Φαλήρου – Δημοτική Σύμβουλος Μαίρη Τρύφων.

Οι δράση των “Περιπάτων”  θα συνεχισθεί ανανεωμένη, με νέους προορισμούς και θέματα, καθώς το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                                            Παλαιό Φάληρο, 7/11/2023