Δημοτικές Βιβλιοθήκες: Ιστορικός Περίπατος στην “Βίλα Συγγρού”

Δημοτικές Βιβλιοθήκες: Ιστορικός Περίπατος στην Βίλα Συγγρού

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Άλλη μια σημαντική δράση των  Δημοτικών Βιβλιοθηκών στο πλαίσιο των «Ιστορικών Περιπάτων» διοργανώθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου καθώς αυτή την φορά η εξόρμηση και η ξενάγηση, ήταν στο ιστορικό κτίριο της “Βίλας Συγγρού”, όπου στεγάζεται η υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας ΓΕΑ/Διεύθυνση Ιστορίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε σημαντικά ιστορικά εκθέματα και να μυηθούν στην ιστορία της Πολεμικής μας Αεροπορίας ενώ ταυτόχρονα ξεναγήθηκαν στο μοναδικής ομορφιάς ιστορικό ανακαινισμένο κτίριο, με τις πανάκριβες και μοναδικές περίτεχνες διακοσμητικές λεπτομέρειες, το οποίο αποτελεί ξεχωριστό τοπόσημο της πόλης μας.

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από αξιωματικούς και στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας τους οποίους και ευχαρίστησαν για την συνεισφορά τους στην δράση ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και η Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και συντονίστρια της εξόρμησης Μαίρη Τρύφων.

Και αυτός ο «Ιστορικός Περίπατος» στο πιο παλαιό και πανέμορφο κτήριο στο Παλαιό Φάληρο, κατασκευασμένο το 1893, συνδιοργανώθηκε και υποστηρίχθηκε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                 Παλαιό Φάληρο, 27/11/2023