Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Με παρέμβαση Δημάρχου η ένταξη στα Κ.Δ.Α.Π. των παιδιών με πλήρη φάκελο, που δεν έλαβαν voucher από την Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Διευρύνοντας τις παροχές και τις υπηρεσίες των Κ.Δ.Α.Π. (Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης) προς τα παιδιά και τις οικογένειες του Παλαιού Φαλήρου, με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου, το Γραφείο Παιδείας του Δήμου, ενέταξε τα παιδιά των οποίων οι αιτήσεις δεν έλαβαν voucher  (έχοντας πλήρη φάκελο βάση των οριστικών πινάκων της Ε.Ε.Τ.Α.Α.), στο «Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών», περιόδου 2022-2023.

Δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να ενταχθούν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.).

Η απόφαση αυτή κρίθηκε απαραίτητη για να ξεπερασθεί το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε για δεκάδες οικογένειες συμπολιτών μας, των οποίων τα παιδιά αν και πληρούσαν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν, δεν απορροφήθηκαν καθώς οι αρχικές θέσεις του προγράμματος ήταν περιορισμένες.

Η συμμετοχή των παιδιών έγινε χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες τους και ήδη η ανταπόκριση είναι μεγάλη.

Οι οικογένειες που δεν έχουν ακόμα ανταποκριθεί μπορούν να απευθύνονται για διευκρινήσεις στο Γραφείο Παιδείας – 210 9815323 (από τις 08.00 ως τις 14.00).

Επίσης πληροφορίες για την διαδικασία και το πρόγραμμα δράσεων μπορούν να λάβουν:

  • Στο 1Ο ΚΔΑΠ Δήμου Παλαιού Φαλήρου που φιλοξενείται στο σχολικό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου.
  • Στο 2Ο ΚΔΑΠ Δήμου Παλαιού Φαλήρου που φιλοξενείται στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου.
  • Στο 3Ο ΚΔΑΠ Δήμου Παλαιού Φαλήρου που φιλοξενείται στο σχολικό συγκρότημα του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου.

O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος καλεί όλες τις οικογένειες που μπορούν να κάνουν χρήση της παροχής, να ανταποκριθούν άμεσα και τονίζει ότι : «Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, άμεση είναι η αντίδραση μας στο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που ανέκυψε με τον αποκλεισμό δεκάδων παιδιών, λόγω μη εγγραφής τους στα Κ.Δ.Α.Π., αφού δεν έλαβαν voucher. Η Δημοτική Αρχή αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες γονέων και παιδιών, αποφάσισε  να δεχτούν τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Παλαιού Φαλήρου όλους τους φακέλους που ήταν πλήρεις και δεν πήραν voucher, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών. Παρεμβαίνουμε αποφασιστικά και δεκάδες οικογένειες θα ξαναβρούν τον ρυθμό στην καθημερινότητά τους, που αναστατώθηκε από την δυσμενή έκβαση που είχαν οι αιτήσεις για τα παιδιά τους».

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Πλαιό Φάληρο, 11/11/2022