Δήμος Παλαιού Φαλήρου, Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα

image_pdfimage_print

Αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα, ήταν η μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσαν στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και το “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Η γιορτή του πατέρα είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλους τους πατεράδες του κόσμου, με εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ως συμπληρωματική της γιορτής της μητέρας. Στην Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η γιορτή του πατέρα είναι κινητή και γιορτάζεται πάντα την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.

Φέτος εορτάζεται την Κυριακή 19 Ιουνίου και δεν αφορά μόνο τον γονέα πατέρα, αλλά και την εν γένει έννοια και σημασία της πατρότητας και την συνεισφορά των πατεράδων της οικογένειας στο κοινωνικό σύνολο.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, υποδεχόμενος στον χαιρετισμό του τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στον επαναπροσδιορισμό και την εξέλιξη της έννοιας της πατρότητας τα τελευταία χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η πατρότητα είναι µια συνθήκη ιδιαίτερα σηµαντική, αλλά και απαραίτητη, για την καλή ψυχοσυναισθηµατική υγεία ολόκληρου του οικογενειακού συστήµατος.

Ο πατέρας δεν περιορίζεται πλέον στους ρόλους του… Άγιου Βασίλη που έρχεται φορτωμένος δώρα ή του… «Μέγα Τιμωρού» που επεμβαίνει για να τιμωρήσει και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Αυτές οι συμπεριφορές αφορούσαν ορισμένες από τις εσφαλμένες, απαρχαιωμένες αντιλήψεις του πατρικού ρόλου, της πατρικής στάσης και συμπεριφοράς απέναντι στο παιδί».

Για να προσθέσει: «Ο πατέρας προετοιµάζει τα παιδιά για τις προκλήσεις της ζωής, ασκώντας τα, στις αρετές. Όπως η αγάπη, η υποµονή, ο σεβασµός προς τους άλλους, η ανάληψη της προσωπικής ευθύνης και του καθήκοντος.

Ο πατέρας εισάγει επίσης ,τους κανόνες στην καθηµερινή ζωή των παιδιών του, καθώς και την έννοια της πειθαρχίας, της δικαιοσύνης και της αµεροληψίας».

Την εκδήλωση του Δήμου Π. Φαλήρου για την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα χαιρέτησαν με τοποθετήσεις τους:

  • Ο Πρόεδρος Δ.Σ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος
  • Ο Πατέρας Δημήτριος Παπαδάκης, Μουσικοψυχοθεραπευτής, Επιστ.Συν.Παν/κής Ψυχιατρικής Π.Α.Γ.Ν.Η.
  • Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλιακμάνης
  • Και η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας- Δημοτική Σύμβουλος, ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Ζάγκα, η οποία είχε και την ευθύνη συντονισμού της εκδήλωσης.

Παραβρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης μας.

Αφιέρωμα στον πατέρα τραγούδησε η χορωδία του 10ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου, υπό τη διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου Πάρη Κωνσταντινίδη.

Η εκδήλωση περιλάμβανε και τις μαρτυρίες δύο γονέων: Του κ. Βασίλη Νικολόπουλου, πατέρα μονογονεΐκής οικογένειας και του κ. Νίκου Στάμου, πατέρα τρίτεκνης οικογένειας (ΑΜΕΑ).

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 7/6/2022