Δήμος Π. Φαλήρου, Κυριακή 13/11 (12.00): Ελάτε μαζί μας για έναν επετειακό περίπατο και ξενάγηση στο Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ

Ο  Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος και η Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαίρη Τρύφων, σας προσκαλούν στον Επετειακό Περίπατο, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, για μια ξεχωριστή επίσκεψη και ξενάγηση, στο πλωτό Ναυτικό Μουσείο – Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ.

Σημείο συνάντησης θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ- Μαρίνα Φλοίσβου  

Η επίσκεψη και ξενάγηση διοργανώνεται με αφορμή την επέτειο των 110 ετών από την απελευθέρωση της Χίου και της Λέσβου και οι συμμετέχοντες στον Επετειακό Περίπατο θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ιστορικό πλοίο, να «ταξιδεύσουν» στην ιστορία και να μυηθούν σε σημαντικές λεπτομέρειες και ιστορικές αναφορές, για την απελευθέρωση των δύο Αιγαιοπελαγίτικων  νησιών μας, το Νοέμβριο του 1912.

Θα πληροφορηθούν, επίσης, άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Χίου και της Λέσβου και, παράλληλα, θα ανατρέξουν στην ναυτική ιστορία του Παλαιού Φαλήρου από την  αρχαιότητα έως σήμερα.

Και σε αυτή την δράση, ξεναγός και συνοδοιπόρος θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Ο περίπατος διοργανώνεται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Πλωτού Μουσείου Θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ και του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Τη δράση συντονίζει η υπεύθυνη των Βιβλιοθηκών – Δημοτική Σύμβουλος Μαίρη Τρύφων.

Πληροφορίες  Δημοτικές Βιβλιοθήκες Τ. 210 – 98 11 030

Η δήλωση συμμετοχής σας γίνεται ηλεκτρονικά, έως την Παρασκευή 11/11 και ώρα 15.00 στο e-mail της Δημοτικής Βιβλιοθήκης dimotikivivliothikipf@gmail.com

Παρακαλείσθε όπως αναγράφετε πλήρες ονοματεπώνυμο, ηλικία και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας                                                                                                         Π. ΦΑΛΗΡΟ 8/11/2022