Δήμος Π. Φαλήρου – “Η αναγέννηση της λύρας του Απόλλωνα”: Εμπειρία ζωής για μαθητές οι μελωδίες της αρχαίας λύρας του Νίκου Ξανθούλη

image_pdfimage_print

Μια εμπειρία ζωής για τους μαθητές και τη φαληριώτικη νεολαία ήταν η καλλιτεχνική εκδήλωση “Η αναγέννηση της λύρας του Απόλλωνα”, από τον πολυβραβευμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο συνθέτη και ερευνητή Νίκο Ξανθούλη, που διοργανώθηκε στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου, από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, το Γραφείο Παιδείας και τους δασκάλους-εκπαιδευτικούς της Γ’ & Δ’ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, παρουσία εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι μελωδίες της αρχαίας επτάχορδης λύρας του Νίκου Ξανθούλη, με τη «βελούδινη» φωνή της Σοφίας Καρακούτα, κάλυψαν ακόμα και τις πιο απαιτητικές ακουστικές προσδοκίες. Εν συνεχεία τον λόγο έλαβαν οι μαθητές, οι οποίοι διατύπωσαν πραγματικά ενδιαφέρουσες απόψεις και υπέβαλαν ερωτήματα διά μικροφώνου, στον Δήμαρχο Π. Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο, σχετικά με τις σπουδές και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης, είναι κορυφαίος συνθέτης και τρομπετίστας, έχοντας ως σολίστ παρουσιαστε, σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού. Είναι επίσης επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών, καλλιτεχνικός σύμβουλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και αντεπιστέλλον μέλος του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν αναμνηστικά του Δήμου, μαζί με τα κομμάτια της παραδοσιακής βασιλόπιτας με τα φλουριά και τα αντίστοιχα δώρα στους μαθητές, συνοδευμένα από τις εγκάρδιες ευχές για καλή, εποικοδομητικά μορφωτική χρονιά, από τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Μιχάλη Μιχαηλίδη.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                                            Παλαιό Φάληρο, 20/1/2023