Δευτέρα 20/6: 1η Δημόσια Διαβούλευση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Παλαιού Φαλήρου

image_pdfimage_print

ΘΕΜΑ:      1η Δημόσια Διαβούλευση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Αξιότιμες κυρίες, Αξιότιμοι κύριοι,

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και συμμετέχοντας στην παγκόσμια κινητοποίηση για το περιβάλλον, έχει εκκινήσει τη διαδικασία  εκπόνησης Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) αντιμετωπίζει τα ζητήματα της αστικής κινητικότητας σε συνάρτηση με τις χρήσεις γης, το αστικό πράσινο, την οργάνωση των οικονομικών δραστηριοτήτων, τις αστικές υποδομές, την ενεργειακή απόδοση της πόλης, καθώς και την καθημερινότητα των κατοίκων, των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Ταυτόχρονα, δίνει έμφαση σε ζητήματα ασφάλειας, πρόσβασης σε εμπορεύματα και υπηρεσίες, αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του θορύβου, μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της κατανάλωσης ενέργειας και άμβλυνσης των συγκρούσεων των χρήσεων γης.

Οι στρατηγικές βιώσιμης κινητικότητας επιδιώκουν την προώθηση του περπατήματος, του ποδηλάτου, της δημόσιας συγκοινωνίας και των συλλογικών μορφών μετακίνησης.

Παράλληλα, μέσω της αλλαγής στη φιλοσοφία της μετακίνησης στην πόλη, προωθείται η συνολική βελτίωση της προσβασιμότητας, για όλους (με έμφαση στις ευαίσθητες ομάδες και στους συμπολίτες μας με μειωμένη κινητικότητα) και για όλα τα μέσα.

Η ενεργή συμμετοχή σας, φορέων και πολιτών, είναι καθοριστική ώστε να χαραχθεί η στρατηγική και η δράση του Δήμου σε θέματα κινητικότητας για τα επόμενα έτη.

Η εμπλοκή των πολιτών και των φορέων στη διαδικασία εκπόνησης του ΣΒΑΚ ενισχύει τον χαρακτήρα του συμμετοχικού σχεδιασμού. Η συμμετοχικότητα επιτυγχάνεται τόσο μέσα από τις διαβουλεύσεις, όσο και μέσα από την εκτενή έρευνα ερωτηματολογίων.

Στην προσπάθεια να σχεδιάσουμε το μέλλον του Δήμου μας, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην 1η Δημόσια Διαβούλευση του ΣΒΑΚ Παλαιού Φαλήρου τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022, στις 17:00, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Π. Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος, Παλαιό Φάληρο 175 62, Δημαρχείο).

  • Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν διαδικτυακά, παρακαλούνται όπως μας ενημερώσουν στο email: panagiota.kritseli@palaiofaliro.gr έως την Παρασκευή 17.06.2022, προκειμένου να τους αποσταλεί σχετικό link

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 17:00-17:05 Χαιρετισμός

Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

17:05-18:00 Τι είναι ΣΒΑΚ; Προς μια ολοκληρωμένη στρατηγική βιώσιμης Κινητικότητας στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου. Όραμα – Προτεραιότητες. Διαδικασία Συμμετοχικού Σχεδιασμού – Ρόλος Φορέων & Πολιτών

Θοδωρής Μαυρογεώργης, MSc Συγκοινωνιολόγος, MSc(Fin) – Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ,

ΜΣΜ – ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.

 18:00 – 19:00 Ερωτήσεις και ανοιχτή συζήτηση

 19:00-19:15 Συμπεράσματα και επόμενα βήματα

 

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου

Ιωάννης Φωστηρόπουλος