Χρυσή Διάκριση στα Best City Awards 2018

image_pdfimage_print

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Best City Awards για την επιβράβευση της Καινοτομίας και της Ποιότητας Ζωής στις Πόλεις.

Ανάμεσα στις ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις που ξεχώρισαν ήταν και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου διακρίθηκε με το Χρυσό Βραβείο για την καινοτομία ως προς την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Κουνουπιών, στο πλαίσιο των Δράσεων αντιμετώπισης και μελετών προστασίας δημοτών από έκτακτα περιστατικά.

Το Χρυσό Βραβείο παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Βίκυ Ανδρικοπούλου, η οποία είπε χαρακτηριστικά κατά την παραλαβή του βραβείου:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό το βραβείο, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και συγκεκριμένα η Δ/νση Περιβάλλοντος & Πρασίνου, οι στενοί μου συνεργάτες κ.κ. Τόνια Φύκιρη και Τόνια Γεωργοπούλου, μαζί με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, καταφέραμε κι αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά το θέμα της διαχείρισης των κουνουπιών με ένα πιλοτικό πρόγραμμα που έτρεξε στο Δήμο μας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μπορέσει να εφαρμοστεί ως οδηγός και σε άλλους δήμους και περιφέρειες. Ακολουθεί και άλλο ένα βραβείο, στην κατηγορία Silver για το κλειστό γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου.

Και τα  δύο βραβεία θα ήθελα να τα αφιερώσουμε στον άνθρωπο που ανάπλασε την πόλη του Παλαιού Φαλήρου, στο Δήμαρχό μας, τον Διονύση Χατζηδάκη»

Ασημένια διάκριση υπήρξε επίσης για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου για το Κλειστό Γυμναστήριο και την ανάπλαση περιβάλλοντος – χώρου 22 στρεμμάτων, για την αξιοποίηση πράσινης και ανανεώσιμης ενέργειας. Το ασημένιο βραβείο παρελήφθη για τον Δήμο από την Δ/ντρια Οικονομικών Υπηρεσιών κα Μαρία Μπούρκουλα.

Η διοργάνωση των Best City Awards τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.