Αστέρια παγκόσμιας αθλητικής αίγλης στο ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ Παλαιού Φαλήρου με ελεύθερη είσοδο

image_pdfimage_print

«Υποδεχόμαστε στο Παλαιό Φάληρο, στο Ολυμπιακό Κέντρο ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ του Δήμου μας την αφρόκρεμα του αθλήματος της Ρυθμικής Γυμναστικής, αστέρια διεθνούς ακτινοβολίας, Ολυμπιακής λάμψης, που έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας και θα σκορπίσουν λάμψη, πλάι στις Ελληνίδες εκπροσώπους του ατομικού και του ανσάμπλ, στην σπουδαιότερη διοργάνωση γυμναστικής της τελευταίας 15ετίας στην Ελλάδα».

Με αυτά τα λόγια, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, καλωσορίζει στην πόλη μας το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, που ανοίγει αυλαία την Παρασκευή (18/3) στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (20/3) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Με σειρά προτεραιότητας και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Από τους διοργανωτές έχει προβλεφθεί και η δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης, μέσα από τον σύνδεσμο: https://evest.gr/entries/index.php/fig-world-cup-seat-reservation

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής του Παλαιού Φαλήρου, πραγματοποιείται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), με συν-διοργανωτή τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και με θεσμικούς Υποστηρικτές την Περιφέρεια Αττικής και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.Τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Η διοργάνωση έχει ως Κοινωνικό Εταίρο την Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Άγιος Αλέξανδρος» και για την ενίσχυση του ιδρύματος οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να συνεισφέρουν στην είσοδο το ποσό των 3,00 ευρώ και άνω.

Παρούσες στη διοργάνωση θα είναι 29 αθλήτριες του ατομικού και 7 εθνικές ομάδες ανσάμπλ, εκπροσωπώντας 19 χώρες και έχοντας προσκληθεί με βάση τα αυστηρά κριτήρια επιλογής που θέτει η FIG για την συμμετοχή στην «κλειστή» σειρά αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Συνέντευξη Τύπου και πρόγραμμα

Με αφορμή την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής, παρατέθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές κι υποστηρικτές της διοργάνωσης: Τον  Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο,  τον Δήμαρχο  Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο.) Θανάση Σταθόπουλο, την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων και του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» Ελένη Μιχοπούλου και την  Αντιπρόεδρο της  Ε.Γ.Ο. Ειρήνη Αϊνδιλή.

Το δικό της ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση έδωσε η πρωταθλήτρια μας Εβίτα Γιαννοπούλου, απευθύνοντας το δικό της κάλεσμα προς τους φιλάθλους.

Η Γιαννοπούλου, μαζί με την Παναγιώτα Λύτρα, είναι δύο νέες αθλήτριες με μέλλον για την ελληνική ρυθμική γυμναστική και τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τη δική τους θέση πλάι στη διεθνή ελίτ του αθλήματος.

  

Για το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω του επίσημου site της Ε.Γ.Ο. εδώ…

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 17/3/2022