Απάντηση στους επαναλαμβανόμενα παραπλανητικούς και ψευδείς ισχυρισμούς του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, για το θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Παλαιού Φαλήρου

image_pdfimage_print

Σε απάντηση των όσων ανυπόστατα, ατεκμηρίωτα και συκοφαντικά <<καταγγέλλουν>> τα Δελτία Τύπου του Συνδικάτου Ο.Τ.Α. Αττικής και προς αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρουμε τα κάτωθι:

Γνωρίζοντας την αληθή διάσταση του ζητήματος, όλα τα δεδομένα που διέπουν τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και την έως τώρα στάση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου σ’ αυτήν, το Συνδικάτο Ο.Τ.Α. Αττικής, που πρόσκειται στο Κ.Κ.Ε., επέλεξε εσκεμμένα τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, διακινώντας αναλήθειες και συκοφαντίες εναντίον εμού, καθώς και του συνόλου της Δημοτικής Αρχής, με τα όσα δολίως μας αποδίδουν τα Δελτία Τύπου που εξέδωσαν την 26/5/2022 και 1/6/2022.

Πώς είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου «ορκισμένος εχθρός των συμφερόντων των εργαζομένων», τη στιγμή που ο ίδιος προσωπικά, το σύνολο  της παρούσας Δημοτικής Αρχής και των διοικήσεων των Ν.Π.Δ.Δ., βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό των εργαζομένων, στο πλαίσιο όμως των αρχών της νομιμότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. Έννοιες μάλλον αδιάφορες, σε όσους έχουν μετατρέψει το καθήκον της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης σε επάγγελμα.

Πώς θα ήταν δυνατόν να εκφράσουμε δυσφορία για τα αιτήματα των υπαλλήλων μας, όταν η Δημοτική αρχή γνωρίζοντας τα σε βάθος, έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την ικανοποίηση τους, ενώπιον των αρμοδίων θεσμικών οργάνων στα οποία είτε συμμετέχει είτε διαβουλεύεται;

Πολλώ δε μάλλον, πώς θα ήταν δυνατόν να επιδιώξουμε να τρομοκρατήσουμε τους ανθρώπους, με τους οποίους συνεργαζόμαστε αδιάλειπτα όλα αυτά τα χρόνια και στους οποίους έχουμε εμπιστευθεί ό,τι πολυτιμότερο για μας, τα παιδιά μας.

Δυσφορία σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη, προκαλούν οι παλαιοκομματικές πρακτικές, που μετέρχονται συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι, που στην πραγματικότητα δεν εκπροσωπούν τους εργαζόμενους, αλλά αντιθέτως επιλέγουν την εργαλειοποίηση της αγωνίας των συναδέλφων τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν δικές τους μικροκομματικές σκοπιμότητες. Αυτός είναι ο ορισμός του εμπαιγμού των εργαζομένων.

Φυσικά, δυσφορία προκαλούν και οι προσπάθειες μετατροπής των Δημοκρατικών διαδικασιών, που λαμβάνουν χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε αρένα, εικόνες που δεν αρμόζουν στο κλίμα που παραδοσιακά επικρατεί στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων της πόλης μας.

Οι δεσμοί της οικογένειας του Οργανισμού μας, γιατί ως τέτοια την αντιλαμβανόμαστε εδώ και πολλά χρόνια, έχουν ισχυρές βάσεις και δεν διαταράσσονται ούτε από συκοφαντίες, ούτε από σειρήνες αμφισβήτησης, που ηχούν από συγκεκριμένους χώρους και έχουν ιδιοτελή ελατήρια.

Η Δημοτική Αρχή της πόλης του Παλαιού Φαλήρου, θα συνεχίσει να αγωνίζεται αδιάκοπα για το καλό των Δημοτών που αντιπροσωπεύει, το οποίο συνδέεται ευθέως και αμφίδρομα με το καλό των υπαλλήλων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και των Νομικών του Προσώπων.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 2/6/2022