«Ανακαλύπτω τους Ναούς του Παλαιού Φαλήρου». Η δράση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή

image_pdfimage_print

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης, ξεκίνησαν το πρόγραμμα «Ανακαλύπτω τους Ναούς του Π.Φαλήρου», με στόχο τα παιδιά αλλά και οι γονείς, να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν την ιστορία αλλά και την καλλιτεχνική, αγιογραφική και λατρευτική πλευρά των Ναών της Πόλης μας.

Η Αρχή έγινε με τον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου αυτό το Σαββατοκύριακο και  η συμμετοχή των Δημοτών όλων των ηλικιών ήταν μεγάλη, αποδεικνύοντας την ποιότητα των δράσεων των Δημοτικών Βιβλιοθηκών.

 

 

Για τον Ιερό Ναό μίλησαν στους συμμετέχοντες ο ιερέας του Ναού Πατέρας Αθανάσιος, ο ιστορικός Τέχνης Παναγιώτης Λαγός, ο ζωγράφος Σπύρος Ζαχαρόπουλος.

 

Η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Αγγελική Μαστρομιχαλάκη συντόνιζε τις δράσεις στις οποίες συμμετείχαν εθελοντές  εκπαιδευτικοί και  ομάδες των παιδιών.

Στην επίσκεψη – ξενάγηση παρέστη ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος για μια ακόμα φορά συνόδευσε τους Δημότες, αναδεικνύοντας την αξία και την σημασία των δράσεων των Δημοτικών Βιβλιοθηκών. Παρέστη επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Μιχαηλίδης.

 

Υπεύθυνη της δράσης αλλά και τον συντονισμό της, είχε η Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                           Παλαιό Φάληρο, 30/1/2023