5η Επίδειξη Μόδας AMEA : Μια διαφορετική επίδειξη μόδας με έντονο συμβολισμό !

image_pdfimage_print

5η Επίδειξη Μόδας AMEA : Μια διαφορετική επίδειξη μόδας με έντονο συμβολισμό !

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Η σημαντική εκδήλωση για τα Άτομα με ειδικές ανάγκες, η 5η Επίδειξη Μόδας AMEA που διοργάνωσε το Σωματείο ΔΥΑΜΕΑ («Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, υπάρχουν μόνο άνθρωποι»), υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και την αμέριστη στήριξη του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σοφία Μπεφόν» του Παλαιού Φαλήρου.

Μέσα από την επίδειξη, δόθηκε ένα πολύ ισχυρό και ελπιδοφόρο μήνυμα κατάργησης των στερεοτύπων και των διακρίσεων καθώς όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αισθάνονται όμορφοι, να αναδεικνύουν την μοναδικότητά τους και να αποδέχονται κάθε πτυχή του εαυτού τους.

Πρόκειται για ένα μήνυμα που είναι σημαντικό να αναδειχθεί, και που ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με την 5η Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ έστειλε από το Κλειστό Γυμναστήριο της Πόλης που φέρει το όνομα της Σοφίας Μπεφόν, της γυναίκας που έγινε συνώνυμο της ανιδιοτελούς προσφοράς και της βοήθειας προς όλους όσοι είχαν ανάγκη.

Στην επίδειξη μόδας παρουσιάστηκαν οι δημιουργίες του Οίκου Μόδας «Nikos-Takis» από πλήθος προσωπικοτήτων του αθλητισμού, της τέχνης και του θεάματος,μεταξύ των οποίων οι  Ολυμπιονίκες της ενόργανης γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης και του τριπλούν Πηγή Δεβετζή και οι  Παραολυμπιονίκες στην κολύμβηση Γιάννης Κωστάκης και Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

Επίσης συμμετείχαν αφιλοκερδώς, τίμησαν με την συμμετοχή τους  τους την εκδήλωση και ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Σωματείου ΔΥΑΜΕΑ, μεταξύ άλλων οι Δημήτρης Γλύκος (μαραθωνοδρόμος), Ειρήνη Δρακωνάκη (πινγκ πονγκ), Ανθή Λιάγκου (σφαιροβολία), Χρήστος Μελέτης (ποδηλασία), Δημήτρης Μπόσκος, Νέρι Μαντέι Νιανγκουάρα (κολύμβηση), Άννα Ντεντά (μπότσια), Νατάσσα Πυργιώτη (μπότσια), Δήμητρα Ραπάη (μπάσκετ), Γιάννης Τσιγκάκος (μαραθωνοδρόμος) και Γιάννης Χαλάς (μαραθωνοδρόμος).

Η κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης όμως ήταν η συμμετοχή μοντέλων με αναπηρικό αμαξίδιο καθώς και η παρουσίαση σχετικών δρώμενων, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους και δείχνοντας την δύναμη της ψυχής για ζωή, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα στις μέρες για όλους εμάς.

H εκδήλωση περιελάμβανε και βραβεύσεις των χορηγών και υποστηρικτών της διοργάνωσης  ενώ τη διοργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Σύλβια Αντώναρου και οι συνεργάτες της από το σωματείο ΔΥΑΜΕΑ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, οι Βουλευτές Νότιου Τομέα Άννα Καραμανλή, Χάρης Θεοχάρης, Γιάννης Καλλιάνος, Βασίλης Σπανάκης, Μπάμπης Παπαδημητρίου και Τόνια Αντωνίου, η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δήμητρα Νάνου, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και αυτοδιοικητικοί από το Παλαιό Φάληρο και άλλους Δήμους.  

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ανοίγοντας την εκδήλωση και υποδεχόμενος το κοινό και τους συντελεστές της εκδήλωσης τόνισε ότι : «Με χαρά σας υποδέχομαι σήμερα στο Παλαιό Φάληρο, την σημαντική διοργάνωση της 5ης Επίδειξης Μόδας ΑΜΕΑ.

Έναν θεσμό που ως Δημοτική Αρχή από την αρχή τον πιστέψαμε και τον υποστηρίξαμε έμπρακτα.

Και να που ήλθε η ώρα, φέτος στο κλειστό ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ, να συνδιοργανώνουμε με το σωματείο ΔΥΑΜΕΑ, την 5η μεγάλη ετήσια εκδήλωση, στέλνοντας το μήνυμα της αισιοδοξίας και της αγάπης για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη».

Επίσης σημείωσε ότι : «Αυτούς του ανθρώπους θέλουμε να στηρίξουμε ως Δημοτική Αρχή στέλνοντας το μήνυμα ότι ήλθε η ώρα να περάσουμε από την αναγνώριση της αναπηρίας, στην υπέρβαση των διακρίσεων.

Βάζοντας στον δημόσιο διάλογο την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της αναπηρίας όχι μόνο ως φυσικής αλλά και ως κοινωνικής κατηγορίας και φτιάχνοντας μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα, για να αποδείξουμε ότι κανείς δεν είναι μόνος.

Αναγνωρίζοντας ότι  οι συμπολίτες μας με αναπηρία όχι μόνο έχουν τα ίδια δικαιώματα με όσους δεν έχουν, αλλά έχουν ταυτόχρονα τις ίδιες δυνατότητες να συμμετέχουν στα πολλαπλά πεδία της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτισμικής έκφρασης».

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Παλαιό Φάληρο, 20/9/2022