Δήμος Παλαιού Φαλήρου: 4o Φαληρικό Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών το 4Ο Φαληρικό Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών στο 2ο ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου.

Η δράση διοργανώθηκε από το 1ο & 2ο ΕΚΦΕ Δ΄ Αθήνας και το 2Ο ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου και συμμετείχαν πειραματιστές μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της Δ΄ Αθήνας.

Το Πρόγραμμα περιελάβανε γνωριμία με όλη την γκάμα των φυσικών επιστημών με στόχο να εισαχθούν τα παιδιά στην επιστημονική γνώση μέσω της ενεργούς εμπλοκής τους σε μια πληθώρα πειραματικών ασκήσεων και επιστημονικών κατασκευών, μέσα από κατάλληλα σχεδιασμένες δραστηριότητες, με διασκεδαστικό τρόπο, ώστε να αποκτήσουν γνώσεις και να εξερευνήσουν την κλίση τους στις φυσικές επιστήμες, αναπτύσσοντας νέες δυνατότητες και δεξιότητες.

Την δράση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Κοινωνικών Δομών Μιχάλη Μιχαηλίδη και τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Χαράλαμπο Παπακωστόπουλο ενώ την διοργάνωση υποστήριξε το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Παλαιού Φαλήρου.

Την δράση συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί Γιάννης Γράψας, Γιάννης Γάτσιος και Λίνα Μαρματσούρη ενώ συμμετείχαν μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης.

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας                                                      Παλαιό Φάληρο, 8/5/2023