Παιδότοπος Φλοίσβου

image_pdfimage_print

 

Το μεγαλύτερο παιδότοπο των Βαλκανίων που μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 1400 παιδιά ηλικίας 2 έως 12 ετών εγκαινίασε η Δημοτική Αρχή Παλαιού Φαλήρου στις 10 Φεβρουαρίου 2008. Πρόκειται για έκταση 13 στρεμμάτων που βρίσκεται μεταξύ του Φλοίσβου και της ομώνυμης Μαρίνας, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Ύστερα από ένα χρόνο μελετών, σχεδιασμού και κατασκευής, τα δεκάδες πρωτότυπα πολύχρωμα όργανα του παιδότοπου έχουν πάρει θέση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και υποδέχονται τους μικρούς επισκέπτες.

Ο χώρος διακρίνεται σε έξι τμήματα: ένα που απευθύνεται σε νήπια 2-5 ετών, ένα για παιδιά μέχρι 12 ετών, ένα για περίπατο, μια έκταση για αθλοπαιδιές με υπαίθρια όργανα γυμναστικής και γήπεδα mini soccer και καλαθοσφαίρισης, ξύλινο αμφιθέατρο 80 θέσεων όπου διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις και καντίνα απ΄όπου οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επιβλέπουν τα παιδιά τους .

Είναι ένα έργο ζωής για τη πόλη“, δηλώνει στον Ε Τ ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι ο παιδότοπος αυτός δίνει διέξοδο τόσο στα παιδιά, που μπορούν να παίξουν με απόλυτη ασφάλεια σε μια έκταση δίπλα στη θάλασσα, όσο και στους γονείς.

 

Όλα τα όργανα του παιδότοπου πληρούν τις προδιαγραφές του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) και επιτρέπουν στα πιτσιρίκια να αναπτύξουν την κοινωνικότητα τους και παράλληλα να διασκεδάσουν μέσα από το ομαδικό παιχνίδι.

Το δάπεδο γύρω από τα παιχνίδια είναι από ελαστικό καουτσούκ, ώστε σε περίπτωση πτώσης οι μικροί επισκέπτες να μην τραυματίζονται , ενώ σε κάποια παιχνίδια όπου στον περιβάλλοντα χώρο δεν μπορεί να τοποθετηθεί ελαστικό δάπεδο στρώθηκε ποταμίσια άμμος. Το υλικό αυτό μπορεί να απορροφά τους κραδασμούς .

Στον παιδότοπο δεσπόζει ένα μεγάλο όργανο έκτασης 1.000 τετραγωνικών μέτρων , που διαθέτει τσουλήθρες, πατάρια και επιτρέπει την πρόσβαση μέσω ραμπών και τριγωνικών σκαλών με λαβές , ώστε να διευκολύνονται παιδιά με αναπηρίες.

Εκτός από κούνιες, τραμπάλες και τα υπόλοιπα γνωστά παιχνίδια, έχουν στηθεί θεματικά κάστρα, πύργοι και καράβια.

 

Ο χώρος έχει ήδη κεντρίσει την προσοχή εκατοντάδων λιλιπούτειων Αθηναίων που επισκέπτονται το πάρκο του Φλοίσβου με τους γονείς τους.

Το πάρκο είναι περιφραγμένο και τις βραδινές ώρες που κλείνει και φυλάσσεται για να αποφευχθούν τυχόν βανδαλισμοί. Σε όλο το μήκος και πλάτος της έκτασης έχει τοποθετηθεί φωτισμός και 80 παγκάκια , ενώ έχουν φυτευτεί πάνω από 1500 ρίζες διαφόρων δέντρων και φυτών .

Το κόστος του έργου ανήλθε στο 1.000.000 ευρώ. Ωστόσο ο δήμος δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ , αφού μεγάλες επιχειρήσεις που διαφημίζουν εκεί τα προϊόντα τους προσφέρθηκαν να το καλύψουν .Η έκταση ανήκει στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, η οποία την παραχώρησε στο Δήμο Π. Φαλήρου.